NEWS

Energy Lab versterkt zich gevoelig in België en Nederland

21/12/2019

Energy Lab, de welzijnspartner van ondernemingen en particulieren en onderdeel van Golazo Groep, gaat vanaf 1 januari een intensieve samenwerking aan met Better Minds at Work, dat al jaren inzet op de mentale gezondheid van de werknemer. In Nederland versterkt Energy Lab zich tegelijk door een samenwerking met sectorgenoot Peak4.

Energy Lab is binnen de Golazo Groep het bedrijf dat al tien jaar werknemers en individuen begeleidt om een gezondere levensstijl aan te kweken. “We gaan ervoor om mensen in beweging te brengen, gelukkiger en gezonder te maken”, zegt CEO Kristof De Smet. “Dat gebeurt onder meer via apps, maar vooral door totaalprogramma’s voor bedrijven die willen inzetten op het welzijn en de veerkracht van hun personeelsleden.”

Better Minds at Work is ondertussen al vijf jaar een belangrijke speler in het versterken van het mentale kapitaal in organisaties. Beide bedrijven werken al langer samen om het mentale en fysieke welzijn in vele organisaties in binnen- en buitenland te verbeteren. Net door die succesvolle samenwerking groeide de overtuiging om een holistische aanpak te creëren om elke organisatie optimaal te kunnen bijstaan in de verrijking van zijn menselijk kapitaal.

De twee bedrijven hadden afzonderlijk al een unieke positie. “Zeker met onze samenwerking nu, is er geen vergelijkbare partij in België”, zegt Elke Geraerts. Geraerts, founding partner, blijft aan boord bij Better Minds at Work en zal samen met Kristof De Smet het dagelijks bestuur vormen. De andere founding partner, Pia Buysse, zal haar kennis en expertise voortaan inzetten om cultuurveranderingen in bedrijven te faciliteren.

De aanwezigheid in Nederland wordt ook versterkt door de overname door Energy Lab van Peak4 uit Amsterdam, een bedrijf dat mensen helpt ‘om met de glimlach naar de finish te gaan op de werkvloer’. “Door deze mooie stap willen we ons groeipad in Nederland versnellen”, zegt medeoprichter Dirk Loots van Peak4. Energy Lab kan dankzij deze samenwerking zijn volledige ecosysteem van diensten nu ook in Nederland nog beter aanbieden.

Energy Lab ging tien jaar geleden van start als testlabo voor sporters en mensen die zich voorbereiden op sportieve uitdagingen. Intussen ligt de focus op bedrijven en wil Energy Lab werknemers helpen om optimaal te presteren en via die weg de missie van Golazo – iedereen gezonder en gelukkiger maken – overbrengen. Door deze samenwerkingen zal Energy Lab voortaan goed 60 vaste medewerkers tellen en naar een omzet van om en bij de 15 miljoen euro groeien.

Share this article

Related news

— Also read these articles