NEWS

Elvira maakt het nog spannend, maar doet Pieters op één slag stranden op Soudal Open

27/05/2024

Nacho Elvira heeft de derde editie van de Soudal Open gewonnen. De Spanjaard maakte het zondag op de Rinkven Golf Club in Schilde nog erg spannend door zijn finalerondje in par af te werken, maar hij hield één slag over en pakt daarmee zijn tweede DP World-titel. Thomas Pieters strandt met één slag meer op een zucht van succes in eigen land.

Nacho was aan de slotdag begonnen met vier slagen voorsprong en met een birdie op de eerste hole van de dag werden dat er meteen vijf. Maar daarna sloegen de zenuwen of het grillige Belgische weer toe, met halfweg ook twee bogeys tot gevolg. Het leverde een razend spannende slotdag op, met Pieters die steeds dichterbij sloop met een man of zes in zijn zog.

Het werd nagelbijten tot op de 18e hole. Pieters maakte op de laatste twee holes net iets te veel gebruik van de natuurelementen en mocht blij zijn met twee maal par. Niklas Nørgaard kwam nog het dichtst bij de Spanjaard, maar de Deen liet een birdie op hole 18 en de kans op een play-off liggen.

‘Nacho’ Elvira kraakte niet en rondde zijn laatste slag netjes af en die par volstond voor de eindwinst. Pieters, Nørgaard en een sterk eindigende Langasque hadden over vier dagen één slag meer nodig en delen de tweede plaats. Voor de Belgische amateur Nathan Cossement was de laatste dag er teveel aan. Met een rondje in 75 slagen eindigt hij als 74e, maar mag als beste amateur terugblikken op een zeer geslaagd tornooi.

Elvira’s overwinning volgt op een heel consistent 2024 waarin hij maar één keer de cut miste (met één slag) en enkele weken geleden al eens tweede werd op de Magical Kenya Open.

www.soudalopen.be

Share this article

Related news

— Also read these articles