NEWS

Elke fan en consument een Hincha!

13/02/2019

Met Hincha introduceert Golazo Groep vandaag een nieuwe speler in het Belgische digitale sportmarketing landschap. Hincha connecteert organisaties en merken met z’n fans via resultaatgerichte digitale oplossingen die vertrekken vanuit een grondige data analyse.

Een onvoorwaardelijke fan, eentje die z’n leven zou geven voor zijn of haar idool, dat is een hincha. Het nieuwe digital sports agency Hincha wil van alle fans en alle consumenten hincha’s maken. Tal van organisaties en merken in de sport (federaties, clubs, atleten, sponsors,…) hebben een brede schare trouwe volgelingen. De meesten maken intussen gebruik van digitale kanalen om die volgers te bereiken. Slechts weinigen definiëren daarbij een specifiek doel waarvan ze het resultaat kunnen meten, laat staan dat ze de weg naar dat doel bepalen aan de hand van bestaande cijfers en data, eerder dan vanuit het buikgevoel.

NADRUK OP DIGITALE STRATEGIE

Hincha is het eerste digitale sportmarketing agentschap in België dat volledig vertrekt vanuit de analyse van fan data van de klant. Zo’n digitale audit vormt dan de basis van een digitale langetermijnstrategie. Het is Hincha niet alleen om die ene mooie dribbel te doen (die ene ontroerende video of superoriginele meme), het draait om de match te winnen, om het meetbare resultaat.

Uiteraard maken krachtige boodschappen die de fan in het hart raken, een belangrijk deel uit van elke actie, net zoals de interactie die dat bericht kan uitlokken. Hincha creëert, boetseert, smeedt creatieve boodschappen die eruit springen. Facebook beweert dat elke gebruiker wekelijks gemiddeld door bijna 100 meter aan boodschappen scrollt, het is dus zaak om voor dat ene thumb stopping bericht te zorgen.

Aan het einde van het traject moet iedereen winnen. De fan of consument dankzij een nieuwe, onvergetelijke beleving en het engagement dat daaruit voortvloeit naar diens favoriete club of merk. Voor de klant zorgt Hincha ervoor dat dat engagement wordt omgezet in een meetbare groei of omzet.

NIET UIT HET NIETS

Hincha mag dan wel een nieuwkomer zijn op de markt, het heeft zijn kiemen in tal van digitale activiteiten die de laatste jaren binnen de Golazo Groep – en vooral diens consulting- en activatiebedrijf Sportizon – al met succes zijn ontplooid: van digitale activaties, over digitale content creatie en productie tot social media campagnes. Aan die know-how en de kennis van de sportwereld heeft digital native Grégory Ruelens (ex-Medialaan) een ploeg toegevoegd met een al even ruime ervaring in het analyseren van data en uitwerken van digitale strategieën om Hincha die unieke positionering te geven.

Bob Verbeeck, CEO van Golazo Groep: “Met Hincha breiden we het aanbod van onze groep verder uit om nog beter te kunnen inspelen op de wensen van klanten en organisaties in de sport. Een data-driven benadering is niet langer de toekomst in de sportmarketing, het is wat vandaag al nodig is om bestaande en potentiële klanten beter te kunnen bedienen.”
“Wij voelen dagelijks bij onze klanten een duidelijke shift richting digital”, vult Michel Francken, Managing Director van Sportizon, aan: “Dus ontstond de nood om een dedicated agency neer te zetten dat full-time met deze data en digitale mogelijkheden bezig is. De samenwerking tussen Sportizon en Hincha geeft ons de kans om de 360° approach optimaal te realiseren.”
Grégory Ruelens, Head of Digital Strategy Hincha: “Ik ben verheugd om de kans te krijgen om met Hincha een unieke marktpositie te claimen. Data zijn mijn dada en net in de sport ligt daar een enorm potentieel. Ik ben ervan overtuigd dat we met Hincha een echte ‘change’ kunnen verwezenlijken door de kracht van digital te linken met bedrijfsobjectieven in de sportwereld.”

GRATIS DIGITALE CHECK-UP

Om het belang van een digitale audit voor elke volgende stap in digitale marketing kracht bij te zetten, zorgt Hincha voor een flinke lanceringsstunt. Via de website kunnen bedrijven en organisaties een aanvraag indienen om een gratis audit van hun digitale ecosysteem te verkrijgen. Hincha selecteert uit alle aanvragen 30 inzendingen die een rapport krijgen met een ‘gezondheidsscore’ waar rekening wordt gehouden met elementen als gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, mobile friendliness, …

Meer info over Hincha en over de digitale check-up op www.hincha.com.

Share this article

Related news

— Also read these articles