NEWS

Eleven Sports kiest voor expertise van Sportizon, Hincha en Techonomy

05/10/2021

Sportizon en Hincha – twee bedrijven die deel uitmaken van de Golazo Group – zullen samen met Techonomy dit seizoen de marketingcommunicatie van Eleven Sports verzorgen. De drie bureaus wonnen met hun gezamenlijke pitch de competitie die de sportzender daarvoor had opgezet. Een team specialisten uit de drie bedrijven zal een strategie uitzetten en campagnes creëren op het terrein en via digitale kanalen om de verbinding tussen Eleven en de Belgische sportfans verder te versterken.

Eleven Sports is een bekroonde aanbieder van sportprogramma’s en heeft in België onder andere de uitzendrechten van de Jupiler Pro League, Bundesliga, La Liga, Serie A, NBA, UFC en NFL in haar portfolio. Het digitale bureau Hincha – dat de lead heeft binnen de samenwerking – zal samen met Sportizon en Techonomy als één team opereren binnen de samenwerking met Eleven. Op die manier zullen de ambitieuze marketingdoelstellingen op het vlak van onder andere digitale en field activation-programma’s, slimme datacaptatie en -management, gamification en sociale media verder ingevuld en uitgevoerd worden, zowel op strategisch als operationeel niveau.

Thierry De Ridder, Directeur Strategie & Communicatie bij Sportizon: “We hebben een heel team samengesteld om de brede opdracht van Eleven zo goed mogelijk te kunnen aanpakken. Het zijn stuk voor stuk experts op hun domein, met ook nog eens allemaal een perfecte kennis van de sportmarkt. In de stadions, op de sociale media, maar ook in het beheer van alle data zullen we alles doen om het verschil te maken om Eleven Sports verder te laten groeien op de Belgische markt.”

Gregory Ruelens, Head of Digital bij Sportizon/Hincha: “Het objectief is om een groeistrategie te ontwikkelen waarbij we alle mogelijke kanalen (online en offline) inzetten. We willen de klantenwerving voor Eleven maximaliseren met datagedreven digitale campagnes, activaties die helemaal rond de fans draaien en gepersonaliseerde campagnes op basis van kijk- en surfgedrag.”

Jonas Bogaert, Digital Development Manager Belgium & Damian François, Business Director Techonomy: “De ambities en behoeften van Eleven hebben veel overeenkomsten met projecten die we in Nederland en België uitvoeren. We zijn dan ook erg tevreden met deze samenwerking en kijken uit naar de gezamenlijke ontwikkeling van unieke, creatieve en impactvolle campagnes.”

Jeroen Vermeiren Head of Marketing bij Eleven : “Bij Eleven is het onze missie om alle sportfans op de beste manier mogelijk hun favoriete sporten te laten beleven. Met de expertise van Sportizon, Hincha en Techonomy hebben we ons versterkt met een multidisciplinair team dat sport ademt. Deze samenwerking zal ons niet alleen helpen om nog meer fans te laten genieten van onvergetelijke sportmomenten, maar zal hen er bovendien ook unieke en gepersonaliseerde ervaringen bij bezorgen.”

De eerste campagnes zijn vanaf nu al te zien. Het is niet de eerste samenwerking tussen Sportizon en Eleven Sports. Sportizon verzorgde in december 2020 al de Eleven Dream Team-campagne waar fans hun favoriete team samenstelden op basis van 20.000 Panini-foto’s uit 49 seizoenen. Meer dan 30.000 verschillende teams werden aangemaakt, een ongezien succes.

Share this article

Related news

— Also read these articles