NEWS

Eerste WK Gravel krijgt dit weekend tal van wereldtoppers aan de start

05/10/2022

Anderhalf jaar geleden stelde Golazo aan de UCI een internationale serie van gravelevenementen voor, in navolging van de UCI Granfondo World Series. De eerste Trek UCI Gravel World Series werd in april dit jaar een feit en krijgt dit weekend zijn grande finale met het allereerste WK Gravel in Veneto, Italië.

Uniek aan die Trek UCI Gravel World Championships: recreanten en masters rijden er samen met de profs, op een identiek parcours dat alleen wat korter is. Vrouwen en mannen vanaf 50 jaar rijden op zaterdag, net als de vrouwen elite, een wedstrijd van 140km. Op zondag rijden de mannen elite twee extra rondjes van 27km (goed voor in totaal 194 km), de amateurs (tot 50 jaar) doen het met één rondje extra.

In totaal staan er 556 deelnemers aan de start met 39 verschillende nationaliteiten. Startplaats is Vicenza, de aankomst ligt in het mooie ommuurde Cittadella.

Heel wat wereldtoppers uit diverse wielerdisciplines nemen deel. Bij de vrouwen zijn dat o.a. de multidisciplinaire Pauline Ferrand Prevot en ook Elisa Longo Borghini. Bij de mannen valt uiteraard de naam van Mathieu van der Poel op die meteen zijn graveldebuut maakt. Verder staan ook Peter Sagan, Greg Van Avermaet, Alexey Lutsenko, kersvers wereldkampioen bij de beloften op de weg Yevgeniy Fedorov, Magnus Cort Nielsen en Zdenek Stybar aan de start, maar evenzeer drievoudig wereldkampioen mountanbike marathon Alban Lakata.

Over twee jaar, in 2024, organiseren Golazo, Vlaanderen en Vlaams-Brabant de UCI Gravel World Championships in de Brabantse Wouden, de groene long van Vlaams-Brabant.

www.ucigravelworldseries.com

Share this article

Related news

— Also read these articles