NEWS

Eerste Belgische basketcompetitie meteen een succes

06/07/2020

In Knokke vond gisteren de eerste manche van de Belgium 3×3 Masters plaats. Het was de allereerste basketbalcompetitie in ons land sinds het begin van de coronacrisis. Op de wind na, verliep alles vlot, zowel voor spelers als publiek. Ook Julie Vanloo en een aantal collega-Belgian Cats kwamen hun skills aanscherpen.

Spelers en publiek scheiden, mensen 1,5 meter uit elkaar te houden, geen catering en heel wat signalisatie om zowel voor spelers als publiek tal van voorzorgsmaatregelen extra duidelijk te maken. Alles was in gereedheid gebracht aan het Verweeplein in Knokke toen de wind spelbreker speelde. Een krachtige 6 beaufourt joeg het tornooi naar binnen.

Die verhuis liet niemand aan zijn of haar hart komen. De 55 ingeschreven ploegen tekenden present, net als de supporters waarvan er wel een aantal moesten ontgoocheld worden om binnen de toegstane limiet van 200 toeschouwers te blijven. Zij zagen in elk geval dat deze gloednieuwe olympische sport heel wat spektakel biedt. De winnaars van deze eerste manche werd Team Swish Brussels bij de mannen en de Duitse 3×3 Academy bij de vrouwen.

Andere opvallende deelnemers waren vier van onze nationale basketbalvrouwen: Belgian Cats Julie Vanloo, Kyria Linskens en de zussen Billie en Becky Massey. Vanloo legt uit wat haar naar Knokke bracht: “3×3 basket is ideaal om onze skills verder te perfectioneren. We hebben meer ruimte, meer vrijheid. 3×3 wordt in België ook steeds groter en ik ben blij dat ik er deel van kan uitmaken. Deze Masters zijn de ideale voorbereiding naar het echte grote werk, de Crelan FIBA 3×3 Europe Cup in september in Antwerpen.”

De volgende drie zaterdagen vinden de andere manches van de Belgium 3×3 Masters plaats, achtereenvolgens in Brussel (esplanade Koning Boudewijnstadion, 11/7), Hasselt (Kolonel Dusartplein, 18/7) en Antwerpen (Groenplaats, 25/7). De finale (het Belgisch kampioenschap) wordt op zondag 26 juli gespeeld op de Groenplaats in Antwerpen.

Het hoogtepunt van het 3×3 seizoen wordt de Crelan FIBA 3×3 Europe Cup van 24 tot 26 september in Antwerpen. De beste Europese 3×3 landenteams nemen het drie dagen lang tegen elkaar op op de Groenplaats om zich tot Europess kampioen te kunnen kronen. België is als gastland automatisch geplaatst, zowel bij de mannen als de vrouwen.

Share this article

Related news

— Also read these articles