NEWS

Echte Flandriens trotseren Omloop Het Nieuwsblad Cyclo

03/03/2019

Zondag is in regenachtige omstandigheden in de Vlaamse Ardennen de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo gereden, onderdeel van de Etixx Classics Tour en meteen de opener van het wielerseizoen.

Zaterdag waren de profs aan zet met winst voor Chantal Blaak en Zdenek Stybar. Van op de iconische hellingen en oeroude kasseien van de Haaghoek/Leberg tot op de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg reden de wielertoeristen 1 dag later in het spoor van de profs de finale van de jaarlijkse openingsklassieker. De deelnemers hadden keuze uit 3 afstanden: 65, 90 en 130 km, telkens met vertrek en aankomst in Ninove, behalve de 130 km vertrok in Gent. De rit van 90 km was het populairste.

De finish van zowel de profwedstrijd als de cyclo ligt niet langer in Meerbeke, wel in centrum Ninove. In Brakel speelde een fanfare van blazers in wieleroutfit de renners moed in om de laatste kilometers af te werken richting finish, na een tocht in ware Flandrien-stijl.

Er was een tijdsregistratie en video-opname voor elke deelnemer, uitgebreide bevoorrading, medische en technische bijstand en een massage na de aankomst.

Share this article

Related news

— Also read these articles