NEWS

Echt Flandrien-weer tijdens Kwaremont Sluitingsprijs

29/09/2019

Zondag heeft in barre weersomstandigheden in de Vlaamse Ardennen de Kwaremont Sluitingsprijs plaatsgevonden, de slotmanche van de Proximus Cycling Challenge.

Regen, wind, kortom slecht weer en echte Flandrien-omstandigheden tijdens deze toertocht. Veel respect voor de doorzetters, net als voor hun collega-profs tijdens het WK in Yorkshire.

De deelnemers konden kiezen uit 4 afstanden: 33, 66, 99 of 132 km. De familietocht van 33 km ging over vlakke wegen en was voor iedereen geschikt. De andere tochten trokken allemaal verder richting de Oude Kwaremont. De helling die zijn naam leende aan het bekende wielerbier, mocht uiteraard niet ontbreken. Bij de 99 km werden daar ook nog eens de Kortekeer, Hotond en minder bekende Kokerellestraat aan toegevoegd. Bij de langste afstand van 132 km nog meer extra’s met de Valkenberg, Foreest, Taaienberg en Leberg. Door het barre weer besloten veel fietsers een kortere afstand te verkiezen dan aanvankelijk vooropgesteld.

Start en aankomst waren op de terreinen van Brouwerij De Brabandere in Bavikhove-Harelbeke, de familiebrouwerij van de Oude Kwaremont. De gelijknamige helling is een klassieker van formaat in de wielerwereld met zijn 2,2 km hobbelige kasseien en een max. stijgingspercentage van 11,6%.

Bij aankomst kregen de wielertoeristen een Kwaremont biertje aangeboden en kon iedereen genieten van het WK wielrennen op groot scherm. Voorts waren tijdens Kwaremont Kermesse activiteiten voor jong en oud, met animatie en springkastelen voor de kids en enkele leuke muzikale optredens.

Share this article

Related news

— Also read these articles