NEWS

De ENGIE Running Tour 2020 verzamelt de mooiste stadslopen van het land!

11/02/2020

ENGIE is de nieuwe koepelpartner van de Running Tour, het criterium dat de mooiste Belgische stadslopen groepeert en waaraan jaarlijks 50.000 sportievelingen deelnemen. De ENGIE Running Tour wil mensen aan het lopen krijgen met 12 loopwedstrijden in steden over heel België. Het evenement wil maximaal inzetten op het belang van duurzaamheid en een koolstofarme samenleving.

Met ENGIE als gloednieuwe title partner in 2020, wil de jaarlijkse Running Tour iedere recreatieve loper, zowel beginner als meer gevorderde loper, in België aan het lopen zetten tijdens kwalitatieve events. De stadslopen vinden plaats van maart tot oktober in 12 verschillende steden in België. Ze bieden een uitstekende chronologische en geografische spreiding en diversiteit in het parcours en de afstand (van 1 tot 15 km). Zo is er voor elke loper wat wils.

Met de Running Tour vond ENGIE een sportief initiatief waarmee ze haar nabijheid bij haar klanten extra in de verf wil zetten. Bovendien ontwerpt ENGIE, in lijn met haar zero carbon strategie, samen met organisator Golazo een charter voor de ecologische verantwoordelijkheid van de loopwedstrijden. Zo worden deelnemers bijvoorbeeld aangemoedigd om het openbaar vervoer of carpooling te gebruiken en respect te tonen voor de omgeving van het parcours. Er wordt ook zoveel mogelijk milieuvriendelijk materiaal gebruikt zoals herbruikbare of recycleerbare bekers tijdens de loopwedstrijd. Bovendien staat bewustmaking rond het belang van duurzaamheid en een koolstofarme samenleving gedurende het hele event centraal.

Philippe Van Troeye, CEO van ENGIE Benelux: “65% van de bevolking gaat regelmatig lopen. En wie dat doet, weet het ook: je krijgt er energie van. We zijn dan ook blij dat we de officiële partner zijn van de ENGIE Running Tour, en zo mensen kunnen aanmoedigen om samen met familie en vrienden te gaan lopen. Lopen is bovendien een sport die perfect aansluit bij onze zero carbon ambitie die we overal in België uitrollen.”

De ENGIE Running Tour 2020 gaat op zondag 8 maart van start met de 10 Miles de Charleroi. HBVL Dwars door Hasselt sluit op 11 oktober het seizoen af. Voor de eerste vier events is het mogelijk om nu al in te schrijven via www.engierunningtour.be.

Het volledige programma van de ENGIE Running Tour 2020:
• 08 maart: 10 miles de Charleroi
• 22 maart: ENGIE Dwars door Dendermonde
• 01 mei: ENGIE Knokke 10 K
• 10 mei: ENGIE Dwars door Brugge
• 17 mei: ENGIE Stadsloop Gent
• 01 juni: ENGIE Kortrijk loopt! voor Think Pink
• 06 juli: The ENGIE Classic (Tessenderlo)
• 29 augustus: ENGIE Dwars door Turnhout
• 06 september: ENGIE Jogging Ville de Namur
• 27 september: ENGIE Dwars door Mechelen
• 04 oktober: ENGIE Liège 10 km
• 11 oktober: HBVL Dwars door Hasselt

Over ENGIE

ENGIE is de Belgische markleider in verkoop van elektriciteit, aardgas en in dienstverlening in energie. Omdat de onderneming resoluut de kaart van de zero carbon transitie trekt, biedt ze haar residentiële, professionele en industriële klanten innoverende oplossingen aan voor een zuiniger en doordachter energiegebruik en voor meer comfort. Als grootste producent van groene energie produceert ENGIE elektriciteit dicht bij zijn klanten, door middel van een gediversifieerd productiepark met lage CO2-uitstoot. ENGIE stelt in België 17.000 deskundigen in energie en energiediensten te werk.

Share this article

Related news

— Also read these articles