NEWS

Cyclocrossorganisator SportIDee onderdeel van Golazo Groep

20/06/2019

In juni 2016 werd SportIDee opgericht als organisator van sportevents en vooral kwalitatieve veldritten. De zes wedstrijden onder de Brico Cross koepel in dat eerste jaar werden er intussen acht, SportIDee werd ook eigenaar van enkele crossen en mengde zich nog in een aantal andere wedstrijden.

Golazo is al zowat 15 jaar erg actief in het veldrijden. Met eerst de GvA-, nadien DVV Verzekeringen Trofee, beheert het sportbedrijf één van de drie regelmatigheidscriteriums waar de wereldtop steeds aanwezig is. Golazo was de voorbije jaren de bezieler van 16 wedstrijden op de internationale veldritkalender met o.a. de Soudal Classics, de UCI Wereldbeker op de Citadel van Namen en de Superprestige Zonhoven. Het bedrijf is ook, samen met Sven Nys, actief in het Sven Nys Cycling Center en de Sven Nys Academy in Baal, het mekka voor alles wat veldrijden en offroad biking is.

“We zijn blij onze positie in het veldrijden nog te kunnen versterken”, zegt Golazo CEO Bob Verbeeck. “We geloven sterk in deze sport. Niet alleen als topsport om als crossliefhebber naar te kijken, maar ook als sport om zelf te beoefenen, niet in het minst voor de jeugd zoals we al volop met kids initiaties en de fietskampen van de Academy doen. De vernieuwende ideeën en concepten bij SportIDee betekenen ook een grote toegevoegde waarde voor de andere bedrijven in onze groep.”

Geert Vanhoof van SportIDee: “Met een sterke partner als Golazo hebben we de zekerheid dat onze crossen kunnen blijven voortbestaan. Hun know-how en slagkracht kan onze crossen nog beter maken en het veldrijden vaart er wel bij. Onze partners blijven verbonden aan de cross en ik wil hen ook hartelijk bedanken voor het vertrouwen dat ze ons gegeven hebben.”

Share this article

Related news

— Also read these articles