NEWS

Cycling happiness in a box! – Coronaproof alternatief voor de recreatieve fietser

19/02/2021

Dat 2020 ook voor Peloton geen makkelijk jaar was, hoeft geen betoog. Helaas laat de huidige gezondheidstoestand het ook nu nog niet toe een toertocht, van welke grootteorde dan ook, te organiseren. Daarom stelt Peloton vandaag een coronaproof alternatief voor. Wie een Peloton box bestelt, kan op een veilige manier toch genieten van onze traditionele voorjaarstochten.

Net als onze deelnemers hoopten ook wij op een nieuw jaar met nieuwe kansen om samen van de fiets te genieten. Helaas laat de huidige gezondheidssituatie in België het nog niet toe om onze klassieke tochten in de maanden februari en maart te laten plaatsvinden. Daarom werd er de afgelopen weken hard gewerkt aan een alternatief concept: de Peloton box.

Toen het met zekerheid duidelijk werd dat we ook dit voorjaar door de coronasituatie geen toertochten konden organiseren, zijn we niet bij de pakken blijven zitten en hebben we samen met onze partners de koppen bij elkaar gestoken. Want één zaak is wel zeker: er wordt meer dan ooit gefietst op onze wegen en aan de vele reacties op onze communicatiekanalen te merken, is de honger groot om opnieuw aan onze toertochten deel te nemen. Mensen hebben nood aan perspectief en een concrete fietsuitdaging. Dankzij de steun van onze partners zijn we erin geslaagd om op korte termijn een mooie box samen te stellen die onze trouwe deelnemers in staat zal stellen om op een veilige en vrije manier hun favoriete en recreatieve voorjaarstochten te rijden.

Hoe gaat het in z’n werk?

De Peloton box is een heus doe-het-zelfconcept waarbij deelnemers hun geplande voorjaarstocht op een veilige manier kunnen afleggen. Wie een box bestelt, ontvangt bij de bevestigingsmail onmiddellijk de gpx-bestanden van zijn/haar gekozen tocht. 3-5 dagen later wordt een persoonlijke box met daarin een uitgebreide bevoorrading, parcoursstickers en gadgets van partners aan huis geleverd. Daarna kunnen deelnemers coronaproof op pad, met respect voor de huidige maatregelen.
Concreet heeft Peloton dit concept uitgewerkt voor volgende tochten, die normaal in de maanden februari en maart op de kalender zouden staan.

ETIXX CLASSICS TOUR CYCLING BOX

• Omloop Het Nieuwsblad Cyclo: 70 km, 105, 150 km
• Danilith Nokere Koerse Cyclo: 61 km, 97 km, 134 km
• Dwars door Vlaanderen Cyclo: 70 km, 124 km, 165 km
• E3 Cyclo: 78 km, 121 km, 157 km

Meer info op www.etixxclassicstour.be

PROXIMUS CYCLING CHALLENGE BOX

• Ename Classic: 68 km, 88 km, 118 km
• Omloop van Vlaanderen: 90 km, 110 km, 139 km

Meer info op www.proximuscyclingchallenge.be

Met deze fietstochten op maat hoopt Peloton z’n deelnemers op hun wenken te bedienen in deze uitzonderlijke omstandigheden. Tegelijkertijd blikt de organisatie vooruit naar de tweede jaarhelft, waarin Gent-Wevelgem Cyclo (28/08) en We Ride Flanders Cyclo (18/09) alvast een nieuwe plek op de kalender kregen.

Share this article

Related news

— Also read these articles