NEWS

Continental en Golazo/Sportizon: een band met de Tour

10/04/2024

Een ronde door Frankrijk-in-een-notendop in stopmotion, dat is de essentie van de communicatiecampagne die Golazo/Sportizon creëerde voor Continental Benelux. De campagne bevat naast een cashbackactie een wedstrijd waarbij zes consumenten uit de Benelux een VIP-arrangement voor twee personen voor de slotetappe in Nice kunnen winnen.

Bandenproducent Continental is sinds 2019 Safety partner van de Ronde van Frankrijk en wil dat ook wereldwijd uitdragen. Daarom opteerde Continental Benelux voor zijn belangrijkste communicatiecampagne van het jaar voor een expliciete link met de Tour. Het selecteerde uit een competitie het creatieve stopmotion-idee van Golazo/Sportizon.

“Uiteraard zijn we heel blij met het eindresultaat”, verduidelijkt Thierry De Ridder, Strategic & Communication Director bij Golazo/Sportizon. “Maar we zijn vooral fier om na heel wat jaren de sportieve activatiepartner voor Continental geweest te zijn, hen nu ook met een innovatieve en relevante creatieve communicatiecampagne te hebben kunnen overtuigen. Het geeft vooral weer hoe we bij Golazo/Sportizon evolueren.”

In de campagnevideo staat een Continental autoband symbool voor het Frankrijk dat we kennen van de Tour. We zien op en in de band een combinatie van koers- en Tour-elementen en uiteraard typische Franse landschapskenmerken: renners die door een lavendelveld rijden, een rotonde, een pittoresk dorpje, een Alpencol, de aankomst en huldiging van de etappewinnaar. Dat laatste is trouwens een verwijzing naar de rol van “Stage Winner Presenter” die Continental sinds 2019 op zich neemt. Voor de zes taferelen werden evenveel maquettes gemaakt met miniatuurfiguurtjes die hoofdzakelijk uit de 3D-printer rolden. Met behulp van de stop-motion techniek worden ze in de video tot leven gebracht.

De campagne loopt nog tot en met 30 juni via social media, online video, youtube en digital out-of-home. De winnaars van het duo-VIP-ticket genieten van 20 t.e.m. 22 juli van de ontknoping van de Tour de France in Nice.

https://vimeo.com/928819933
https://continental-tdf-campaign.com/

Share this article

Related news

— Also read these articles