NEWS

Cédric Van Branteghem wordt nieuwe CEO van het BOIC

07/12/2021

Zonet werd bekend dat het BOIC een nieuwe CEO heeft aangesteld: Cédric Van Branteghem. Cédric werkt sinds 2015 voor Golazo, is de meetingdirecteur van de Allianz Memorial Van Damme, heeft diverse atletiekprojecten in Kenia mee opgestart en leidt het internationale olympische activatieprogramma van Bridgestone.

“We zijn vooral erg fier dat Cédric de nieuwe CEO van het BOIC wordt”, zegt Bob Verbeeck, CEO van Golazo. “Als olympiër klopt zijn hart voor de olympische beweging en als het grootste sportorgaan van het land je roept is dat an offer you can’t refuse.”

“Cédric heeft sinds hij actief bij Golazo betrokken werd een parcours afgelegd dat hem ideaal gevoed heeft voor zijn nieuwe rol. Hij werkte als meetingdirecteur van de Allianz Memorial Van Damme met alle geledingen uit de Belgische atletiek, maar vooral ook met de Diamond League en World Athletics. In een andere rol was hij onze lead in het internationale olympische activatieprogramma van Bridgestone, één van de internationale olympische partners.”

Cédric Van Branteghem: “Als je één keer aan de Olympische Spelen deelneemt, mag je jezelf voor altijd olympiër noemen. Zo voelt het ook bij Golazo. Ik wil Bob Verbeeck, Wilfried Meert en alle collega’s van Golazo enorm hard bedanken voor de zeer fijne samenwerking de afgelopen jaren. Ik zal de prachtige missie van Golazo blijven uitdragen en de drive van het bedrijf die ook in mijn opvoeding en in mijn sportcarrière zat, neem ik zeker mee.”

“Als olympiër is het een hele eer om mijn kennis en energie ten dienste te mogen stellen van de Belgische olympische beweging. Als sports professional is het een prachtige uitdaging om Team Belgium verder te laten evolueren naar een moderne organisatie die “performance and excellence” moet uitstralen.”

Van Branteghem blijft tot eind januari bij Golazo en zorgt voor een soepele overgang van de lopende projecten. Zowel voor de leiding over de diverse atletiekevenementen als voor zijn rol in de internationale consultancy gaat Golazo rustig op zoek naar de ideale vervanging.

Share this article

Related news

— Also read these articles