NEWS

Cant boekt eerste seizoenszege in Rectavit Waaslandcross

21/12/2019

Sanne Cant heeft in de Rectavit Waaslandcross Sint-Niklaas haar eerste zege van het seizoen behaald. In een spannend duel rekende ze af met de Nederlandse Aniek Van Alphen. Mathieu Van der Poel won bij de mannen.

Cant en Kata Blanka Vas kwamen na de start het beste in het veld. Jinse Peeters maakte een val en moest op een brancard afgevoerd worden. Vooraan kregen we een groepje van vier, want ook Aniek Van Alphen en Laura Verdonschot sloten aan.

Cant versnelde, Van Alphen bleef in de buurt, maar Blanka Vas en Verdonschot moesten passen. Na een val van Van Alphen kon Verdonschot even in de buurt komen, maar de Nederlandse herpakte zich snel. In de voorlaatste ronde had Cant 8 seconden voorsprong op Van Alphen en 13 seconden op het duo Blanka Vas-Verdonschot.

In de laatste ronde ging Cant tegen de grond waardoor Van Alphen aanpikte en zelfs enkele meters voorsprong nam. Cant keerde terug en in de laatste rechte lijn was Van Alphen na een probleempje met haar klikpedaal niet opgewassen tegen de sprint van de wereldkampioene, die nog maar de eerste zege van het seizoen pakt.

Mathieu Van der Poel was de beste bij de mannen. Het is de derde zege voor de wereldkampioen in Sint-Niklaas.

Quinten Hermans nam de kopstart en Zdenek Stybar zat vanaf de tweede rij meteen in derde positie. Yannick Peeters liep tegen een kettingbreuk aan en verspeelde zijn kansen. Bij de passage voor de derde ronde hadden we met Hermans, Mathieu Van der Poel, Wietse Bosmans en Tom Pidcock vier leiders. Jens Adams volgde op 16 seconden en een groepje met Stybar op 23 seconden.

Bij het oprijden richting de aankomstzone voor de vijfde ronde bleef Hermans even in het zand steken en dat was het sein voor Van der Poel om een gaatje te slaan. Pidcock probeerde het gat nog te dichten, maar zou dat later bekopen. Hermans liet hem achter voor de tweede plaats en vooraan was de spreekwoordelijke vogel weer vliegen.

Mathieu haalde het met ongeveer een halve minuut voorsprong op Hermans en een minuut op Pidcock. Bosmans pakte verdienstelijke de vierde plaats. Jens Adams maakte op 2’30” de top vijf vol, een tiental seconden later gevolgd door Stybar op plaats 6.

Share this article

Related news

— Also read these articles