NEWS

Brand volgt zichzelf op in Niel

11/11/2020

Lucinda Brand heef zichzelf opgevolgd op de erelijst van de Jaarmarktcross in Niel. De Nederlandse legde in een sprint met de twee wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado over de knie.

Alvarado had de eerste twee manches van de Superprestige op haar naam geschreven en was na haar Europese titel in Rosmalen opnieuw de grote favoriete om de Jaarmarktcross in Niel op haar naam te schrijven.

Met Annemarie Worst, twee keer tweede in Gieten en Ruddervoorde, zag ze al vroeg in de wedstrijd een concurrente wegvallen. De Nederlandse ging in de modder tegen de vlakte en moest na een lange inhaalrace tevreden zijn met een vijfde plaats.

Toch kregen we terug een volledig Nederlandse strijd voorin. Denise Betsema leek lange tijd de grote uitdaagster te worden. De renster van Pauwels Sauzen-Bingoal schudde een paar keer stevig aan de boom, waardoor er in de slotronde nog maar drie vrouwen voor de overwinning streden: Alvarado, Betsema en Brand.

Brand was na een fietswissel in de openingsronde wat achterop geraakt, maar dichtte geleidelijk aan de kloof. In de slotronde had ze nog voldoende kracht over om in een sprint met twee Alvarado het nakijken te geven. Betsema werd op een handvol seconden derde.

In de tussenstand van de Superprestige breidt Alvarado haar voorsprong verder uit. De kopvrouw van Alpecin-Fenix telt na drie manches 44 punten, drie meer dan Brand en vijf meer dan Worst.

 

Share this article

Related news

— Also read these articles