NEWS

Brand opnieuw de beste in CAPS Urban Cross Kortrijk

28/11/2020

Na een indrukwekkende sprint op de Groeningebrug heeft Lucinda Brand voor het tweede jaar op rij de CAPS Urban Cross Kortrijk gewonnen. De Nederlandse neemt na deze tweede manche van de X²O Badkamers Trofee de leiding in de Soudal Ladies Trophy over van Annemarie Worst.

Op het snelle parcours in Kortrijk bleven de verschillen beperkt. Na de tweede van zes af te leggen rondes waren er nog acht rensters samen: Ceylin Alvarado, Lucinda Brand, Annemarie Worst, Denise Betsema, Yara Kastelijn, Fem Van Empel, Manon Bakker en Sanne Cant. Halfweg de race moesten Bakker en Cant finaal passen.

Na een val van Worst kwam Betsema alleen aan de leiding, maar Alvarado kon het gaatje snel dichten. Intens achtervolgingswerk zorgde ervoor dat ook Worst opnieuw de aansluiting wist te maken, maar een lekke achterband op een slecht moment – ver van de materiaalpost – sloeg de leidster in de Soudal Ladies Trophy ver terug.

Betsema en Alvarado gaven na het wegvallen van Worst niet het volle pond, wat maakte dat net voor het ingaan van de slotronde Brand en Kastelijn opnieuw kwamen aansluiten. Betsema wilde het absoluut niet tot een sprint laten komen en schudde bij het begin van de laatste ronde een stevige demarrage uit de dijen. Alvarado liet een gaatje en kwam even later ten val na een stuurfoutje. De wereldkampioene moest zo een kruis maken over een overwinning in Kortrijk.

Brand en Kastelijn konden de kloof met Betsema wel dichten. Dit trio gaf elkaar geen duimbreed meer toe. Een sprint op de Groeningebrug was onvermijdelijk. Brand zette haar sprint vroeg in en reed haar concurrentes genadeloos uit het wiel. Betsema finishte als tweede, Kastelijn als derde. Op 13 seconden bolde Alvarado als vierde over de meet. Van Empel werd op 40 seconden vijfde, Worst op 42 seconden zesde. Daarna volgden Bakker (1:07), Cant (1:26), van Alphen (1:33) en Honsinger (1:57).

In de Soudal Ladies Trophy neemt Brand de leiding over van Worst, de winnares van de openingsmanche op de Koppenberg. De derde afspraak in de X²O Badkamers Trofee en Soudal Ladies Trophy is op 12 december de Soudal Scheldecross in Antwerpen.

Share this article

Related news

— Also read these articles