NEWS

Bolingo Embracing Diversity: Golazo zet vol in op diversiteit

02/09/2021

Golazo voert diversiteit al jaren hoog in het vaandel in het bedrijf. Met Bolingo Embracing Diversity, gedragen door ambassadrice Cynthia Bolingo, wil Golazo een heuse beweging in gang zetten en het positieve van diversiteit maximaal uitdragen.

Sport verbindt. Op het veld en ernaast. Sport is ook een ideaal middel en kanaal om bewustwording te creëren. Voor een bedrijf dat actief is in de sport is het niet meer dan evident om beide maximaal te koppelen om nog meer verbinding te creëren. Golazo wil mensen dichter bij elkaar brengen, ongeacht welke achtergrond, genen of filosofie iemand heeft.

CEO van Golazo Bob Verbeeck wil dat we diversiteit nog meer omarmen: “Er wordt nog veel te vaak een onderscheid gemaakt op basis van geslacht, afkomst, huidskleur, religie, seksuele geaardheid, … Dat is nefast, voor de betrokkenen, maar ook voor elk van ons en de maatschappij. Wij moeten de diversiteit in de wereld vieren en omarmen. Cynthia Bolingo is daarvoor de ideale ambassadrice. Cynthia komt al langer op voor liefde en respect voor elkaar en ‘bolingo’ is dan ook nog eens Lingala voor ‘liefde’. Met deze beweging wil Golazo dus de liefde voor elkaar en de liefde voor het onbekende eren.”

Atlete Cynthia Bolingo twijfelde geen seconde om er als ambassadrice mee haar schouders onder te zetten. “Dit initiatief staat immers helemaal voor wie ik ben. Waarom zou ik wat ik op social media predik ook niet in het echt willen brengen? Ik ben in mijn leven met heel veel verschillende mensen, met evenveel verschillende achtergronden, in contact gekomen. Vaak mensen met een tegenovergestelde levensstijl dan de mijne. Net door die contacten ben ik geworden wie ik ben en heb ik zoveel respect leren krijgen voor de andere.”

Bolingo Embracing Diversity is geen goed doel, het is een beweging, een permanente bewustwording. Volg Cynthia en “embrace diversity”!

Bekijk Cynthia’s inspirerende boodschap op www.bolingoembracingdiversity.com.

https://vimeo.com/596691677

Share this article

Related news

— Also read these articles