NEWS

Blåkläder Darts Open is nieuwe naam van Belgian Darts Open

20/12/2022

Blåkläder, een van Europa’s toonaangevende fabrikanten van werkkleding, wordt voor minstens twee jaar titelpartner van het grootste internationale dartstornooi van België. De Blåkläder Darts Open is de nieuwe naam van de Belgian Darts Open. De tweede editie van het tornooi vindt plaats van 5 tot 7 mei 2023 in de Oktoberhallen in Wieze.

Het hoofdtornooi van de Blåkläder Darts Open (de Belgische manche van de PDC European Tour) begint op vrijdag 5 mei en kent zijn apotheose op zondag 7 mei. Dan weten we wie de Engelsman Dave Chisnall opvolgt op de erelijst. Op donderdag 4 mei vinden de Belgian Qualifiers plaats. De twee beste spelers van dit voorrondetornooi bemachtigen een plaats op de hoofdtabel van de Blåkläder Darts Open. Die hoofdtabel bestaat uit 48 spelers.

“Iedereen kent vandaag wel enkele topdarters. Maar wist je wat hun beroep was voor ze dartsprof werden? Wereldkampioen Peter Wright was bouwvakker, de Nederlandse wereldtopper Michael van Gerwen was tegelzetter en onze eigen Belgische nummer 1 Dimitri Van Den Bergh was lifttechnicus. En zo kunnen we nog een heel eind doorgaan”, zegt Mathew Vandorpe, Managing Director Blåkläder Benelux & UK. “Met deze samenwerking zitten we dus meteen in de juiste doelgroep. Al deze toppers waren werkmensen, handarbeiders, mannen die de handen uit de mouwen wisten te steken. En wij kleden ze. Als dat geen droomhuwelijk wordt!”

EXTRA TICKETS

Voor het hoofdtornooi zijn momenteel al 16.000 tickets de deur uit. Op dinsdag 20 december om 12u gaan er nog eens 2000 tickets extra in verkoop, waarvan 1000 voor de namiddagsessie van vrijdag 5 mei en 1000 verdeeld over de andere sessies. Mogelijk komen er in het voorjaar nog enkele tickets bij, maar dit zal minimaal zijn. Snel zijn is dus de boodschap!

www.blakladerdartsopen.be

Share this article

Related news

— Also read these articles