NEWS

Bisnummer voor Coquard, Evenepoel pakt eindzege

18/06/2019

Net zoals vorig jaar heeft Bryan Coquard de slotrit in de Baloise Belgium Tour gewonnen. Hij haalde het voor Pierre Barbier en Emils Liepins. De eindzege is voor Remco Evenepoel.

In de slotetappe op Limburgse wegen tussen Tongeren en Beringen kregen de renners een biljartvlak parcours voor de wielen geschoven. Het peloton hield er van bij de start een strak tempo op na, waardoor het bijna tachtig kilometer duurde voor de vlucht van de dag vorm kreeg.
Het zestal Bizhigitov, Clarke, Van Asbroeck, Liepins, Van Melsen en Van Hoecke fietste een maximale voorsprong van twee minuten bij elkaar. In het peloton bepaalde Deceuninck-Quick Step het tempo met het oog op een massasprint. Op drie kilometer van het einde moest Fabio Jakobsen, de grote favoriet op de ritzege, de rol echter verrassend lossen.

De vluchters werden pas in de laatste kilometer gegrepen. Het was Bryan Coquard die met een bisnummer, de Fransman was een jaar geleden al de winnaar op de slotdag van de Baloise Belgium Tour, de armen in de lucht mocht steken. Hij haalde het voor zijn landgenoot Pierre Barbier en de overgebleven vluchter Liepins.

EINDZEGE VOOR EVENEPOEL, STRIJDLUST VOOR SPRENGERS

De eindzege van Remco Evenepoel kwam zondag niet meer in gevaar. De renner van Deceuninck-Quick Step raakte in de slotkilometer nog betrokken bij een val, maar die had geen consequenties voor het eindklassement. Enkele minuten na Coquard reed Evenepoel onder luid applaus alleen over de aankomst.

Voor de eindzege in het Super 8 Strijdlustklassement was er op de slotdag nog wel volop strijd. Jan Willem van Schip legde leider Thomas Sprengers het vuur stevig aan de schenen, maar de Nederlander werd door de ploegmaats van Sprengers terug tot de orde geroepen en moest definitief de duimen leggen voor de Kempenaar.

Share this article

Related news

— Also read these articles