NEWS

BinckBank Tour vrijdag: tijdrit in Riemst

30/09/2020

Na het wegvallen van de geplande tijdrit in Vlissingen vandaag heeft de BinckBank Tour een mooie oplossing gevonden in Riemst. Daar wordt vrijdag geen rit in lijn, maar een tijdrit van 8,14 km afgewerkt, met daarin ook de beklimming van de Slingerberg. Met dank aan de gemeente Riemst, die dat op deze korte tijd mede mogelijk maakt.

Een tijdrit hoort thuis in een meerdaagse ronde. Met het wegvallen van de geplande tijdrit in Vlissingen vandaag ging de organisatie dan ook snel op zoek naar een alternatief. Dat werd gevonden op de plaats waar de vrijdagrit sowieso zou starten, Riemst, in het zuiden van Limburg. Belgisch Limburg wel te verstaan, in Nederlands Limburg was de BinckBank Tour niet meer welkom en dus moest er voor de vrijdagrit (die in Sittard-Geleen zou finishen) een oplossing komen.

Twee vliegen in één klap met de tijdrit in Riemst. Er is bovendien een mooi en golvend parcours voor gevonden. De start ligt onder de prachtige brug in Kanne, vanwaar het meteen de Slingerberg op gaat: een klim van 600 meter aan gemiddeld 6%, die zijn naam dankt aan de negen bochten. Eens boven gaat het lichtjes op en af – mogelijk in de wind – richting de brug van Vroenhoven. Via de Muizenberg gaat het bergaf naar de finish op het Statieplein in Kanne. Dit nieuwe tijdritparcours zorgt wellicht voor wat extra peper voor de renners met klassementsambities.

Mark Vos, burgemeester van Riemst: “We zijn heel blij om de BinckBank Tour hiermee uit de nood te kunnen helpen. We werken al negen jaar goed samen, dan moet zo’n extra inspanning kunnen. Logistiek is het een huzarenstukje, maar het maakt het alleen maar mooier als dat dan lukt. Iedereen wint erbij. Wij kunnen met deze tijdrit, die volledig over ons grondgebied loopt, onze gemeente nog mooier en beter presenteren dan met de oorspronkelijke start het geval was geweest. Elke wielerliefhebber zal Kanne, één van de mooiste dorpen van ons land, ontdekken, net als onze Slingerberg.”

Gert Van Goolen, woordvoerder van de Binckbank Tour: “Net als in Aalter, waar we morgen/donderdag met een hertekende rit de BinckBank Tour kunnen vervolgen, zijn we ook in dit geval de gemeente Riemst erg dankbaar om deze oplossing mede mogelijk te maken. Het belooft een mooie tijdrit te worden in Limburg. Met de hulp van zowel Aalter als Riemst zijn we er in een goeie halve dag tijd in geslaagd de BinckBank Tour te kunnen verderzetten. Vanaf morgenmiddag kunnen de renners er weer drie dagen tegenaan en krijgen ze nog evenveel uiteenlopende ritten voorgeschoteld.”

De wedstrijdjury liet overigens nog weten dat alle klassementen na afloop van de eerste etappe Blankenberge-Ardooie behouden blijven. Gezien de annulering van etappe 2 worden er voor deze etappe geen UCI-punten toegekend.

RITTENSCHEMA:
di 29.09: Blankenberge – Ardooie: Jasper Philipsen
wo 30.09: / (noodgedwongen rustdag)
do 01.10: Aalter – Aalter (157 km)
vr 02.10: tijdrit Riemst (8,14 km)
za 03.10: Ottignies-Louvain-la-Neuve – Geraardsbergen (183,6 km)

Share this article

Related news

— Also read these articles