NEWS

BinckBank Tour gaat door, maar niet over Nederlandse wegen

30/09/2020

De Nederlandse gemeenten waar de BinckBank Tour dit jaar te gast zou zijn, hebben last-minute en volgend op de aangepaste coronamaatregelen in Nederland, de organisatie van de wielerwedstrijd op hun grondgebied verboden. De BinckBank Tour neemt woensdag een rustdag, maar gaat vanaf donderdag verder t.e.m. zaterdag, in een aangepaste vorm.

Dinsdagavond, iets na 22u, heeft de organisatie van de BinckBank Tour vernomen dat de drie Nederlandse gemeenten waar de BinckBank Tour deze week zou starten of finishen, gezamenlijk beslist hebben om geen wielerwedstrijd op hun grondgebied toe te laten. Die beslissing volgt op de bijkomende en strengere maatregelen die maandagavond in Nederland zijn afgekondigd.

Nochtans had de BinckBank Tour al vol ingezet op een editie die quasi zonder publiek zou plaatsvinden. Start- en aankomstzones waren volledig publieksvrij gemaakt, dat toonde de rit van dinsdag ook duidelijk aan. Wielerfans werd ook aangeraden de ritten via televisie te volgen en niet langs het parcours post te vatten, de organisatie had daar tal van extra middelen en mensen voor ingezet.

Het besluit is helaas duidelijk en dus zal er morgen/woensdag geen tijdrit kunnen gereden worden in Vlissingen. Het is binnen het beperkte tijdsbestek onmogelijk om daar nog een alternatief voor uit te werken (incl. de nodige vergunningen), dus wordt woensdag noodgedwongen een rustdag.

Donderdag zal er niet gestart worden in Philippine en vrijdag kunnen we niet naar Nederlands Limburg rijden en er finishen in Sittard-Geleen, maar daar worden snel alternatieven voor uitgewerkt. De BinckBank Tour gaat dus voor alle duidelijkheid door t.e.m. zaterdag met, na de rustdag van woensdag, ritten op donderdag, vrijdag en zaterdag de slotrit van Ottignies-Louvain-la-Neuve naar Geraardsbergen.

Gert Van Goolen van organisator Golazo: “We zijn natuurlijk zeer teleurgesteld dat dit besluit is genomen, zeker gezien het late tijdstip. Wielerwedstrijden worden vooral beleefd aan de start en de aankomst en die zijn in deze BinckBank Tour publieksvrij gemaakt, zoals ook intussen in Nederland expliciet gevraagd wordt. We zijn er van overtuigd dat we een veilige en verantwoorde oplossing gevonden hebben om een goede BinckBank Tour te organiseren, maar helaas heeft dat geen gehoor gevonden.”

Share this article

Related news

— Also read these articles