NEWS

BinckBank Tour donderdag: Aalter-Aalter

30/09/2020

Na de noodgedwongen rustdag vandaag zal er vanaf morgen/donderdag – zoals aangekondigd – terug gekoerst worden in de BinckBank Tour. De gemeente Aalter ging enthousiast in op het voorstel van de organisatie om de rit van donderdag daar ook te laten starten.

Oorspronkelijk zou de derde rit van deze BinckBank Tour donderdag starten in het Zeeuwse Philippine. Gisterenavond beslisten de Nederlandse burgemeesters van de start- en aankomstplaatsen (en dus ook Philippine) om de BinckBank Tour niet meer toe te laten. De organisatie ging meteen op zoek naar een alternatief en vond dat bij de geplande aankomstplaats, Aalter.

Het college van burgemeester en schepenen van Aalter ging graag in op het voorstel om de voorziene lokale ronde zeven keer, in plaats van drie keer, te rijden en dus ook te starten in de gemeente. We krijgen zo een rit van 145 km, volledig op grondgebied Aalter. De aankomst ligt zoals voorzien op de Europalaan, de start zal om 13u gegeven worden naast het kerkhof.

Schepen Dirk De Smul: “Het is dit jaar de zevende keer dat we samenwerken met Golazo rond een grote wielerwedstrijd. We houden van de koers, hier in Aalter. Vandaar dat we ons als college ook meteen achter het voorstel konden scharen om hier morgen ook te starten en de volledige rit op ons grondgebied te rijden, op de voorziene lokale ronde. Met onze cel evenementen en de politiediensten gaan we onze uiterste best doen om – zelfs in de huidige omstandigheden – de koers optimaal te kunnen beleven. Onze inwoners mogen daar ook van genieten, maar we zullen er wel streng op toezien dat overal langs het parcours de veiligheidsvoorschriften worden nageleefd en iedereen ruime afstand van elkaar bewaart en een mondmasker draagt.”

“We zijn de burgemeester, het college en de diverse betrokken diensten van Aalter erg dankbaar voor hun snelle reactie en medewerking. Dankzij hen kunnen de renners morgen terug starten”, zegt BinckBank Tour-woordvoerder Gert Van Goolen. “Intussen werken we ook voor vrijdag een mooi alternatief uit voor de rit die normaal in Nederlands Limburg zou eindigen. Daarover wordt in de loop van de namiddag definitief uitsluitsel verwacht. De slotrit zaterdag van Ottignies-Louvain-la-Neuve naar Geraardsbergen, met aankomst op de Vesten, blijft helemaal zoals gepland.”

Share this article

Related news

— Also read these articles