NEWS

BinckBank Tour 2020 start in het Friese Dokkum

30/12/2019

De start van de BinckBank Tour vindt in 2020 plaats in het hoge noorden van Nederland. De stad Dokkum, één van de Friese elf steden en deel van de gemeente Noardeast-Fryslân, zal het toneel zijn van zowel de start als de aankomst van de eerste rit en van de ploegenpresentatie op zondagavond.

De enige meerdaagse UCI WorldTour wedstrijd van Nederland en België gaat van start op maandag 31 augustus. De eerste rit zal zowat 170 km lang zijn, trekt door Noordoost Fryslân en zal, naast de stad Dokkum, meerdere steden en gemeenten in de buurt aandoen. Wie alle ploegen en renners uitgebreid wil zien voorgesteld worden, kan ook op zondag 30 augustus al in admiraliteitsstad Dokkum terecht voor de presentatie van de ploegen. De gemeente werkt samen met de organisatie van de Admiraliteitsdagen, een maritiem en muzikaal festival, die op dat moment plaatsvinden.

Gedeputeerde Sander de Rouwe is enthousiast. “Wij zien de BinckBank Tour als een mooie gelegenheid om Fryslân als sport- en fietsprovincie te promoten. We kijken wederom uit naar de komst van het profpeloton, ditmaal op Noordoost Friese wegen.”

Burgemeester Hayo Apotheker rekent erop dat het evenement duizenden bezoekers naar de meest noordelijke stad van de Elfstedentocht trekt. Ook langs de route verwacht hij vele enthousiaste sportliefhebbers. “Ook dat weekend zal het bruisen in Dokkum en de rest van Noordoost Fryslân. Het is ongetwijfeld een belevenis om er bij te zijn”.

Koersdirecteur Rob Discart: “De BinckBank Tour is al meermaals in Friesland gestart. We zijn er steeds hartelijk onthaald, zowel door de gemeenten als door het publiek. De Friesen hebben al vaker laten zien dat ze niet alleen schaats-, maar ook wielerliefhebbers zijn. In combinatie met de andere activiteiten dat weekend in Dokkum, belooft de Grand Départ een groot wielerfeest te worden.”

De BinckBank Tour zakt in de dagen daarna via het midden en het zuiden van Nederland naar België af. Op zondag 6 september eindigt de 16e editie van de BinckBank Tour. Onderweg krijgt het peloton een parcours voor de wielen met zowel sprinterskansen, heuvel- en kassei-etappes als een tijdrit. Het blijft dé ronde bij uitstek voor de klassieke renner!

BinckBank Tour 2020, van 30 augustus t.e.m. 6 september door Nederland en België.

Share this article

Related news

— Also read these articles