NEWS

Belgian Sponsorship Awards: Brussels Ketjep en RSC Anderlecht winnen de prestigieuze Best of Belgium

03/12/2020

Brussels Ketjep en RSC Anderlecht hebben op de Belgian Sponsorship Awards de Best of Belgium trofee presented by Nielsen gewonnen voor hun project ‘The Mauve Sauce’. Ze zullen met deze erkenning ons land vertegenwoordigen op de volgende Best of Europe Award in Londen, een organisatie van de European Sponsorship Association (ESA).

‘The Mauve Sauce’, een unieke saus in de clubkleuren, won ook de trofee voor Best Sponsorship Activation. De samenwerking tussen Brussels Ketjep en voetbalclub RSC Anderlecht, met meer dan een miljoen volgers op social media, heeft een hele reeks activaties opgeleverd rond visibiliteit, hospitality en sampling die tot een directe meerverkoop van het product geleid hebben.

“Deze sponsoringactivatie heeft de merkbekendheid gevoelig verbeterd zonder te investeren in grote campagnes in de klassieke media. Tegelijk werd wel een lokale, Brusselse link behouden. Ook voor RSC Anderlecht was dit een unieke kans om met een lokaal en dynamisch merk te kunnen samenwerken en een nieuw soort partnership voor de fans te kunnen opzetten”, verduidelijkt Stephan Salberter, voorzitter van de jury.

Belfius won de trofee voor Best Sponsorship by Sponsorium voor het titlepartnership van de Belfius EuroHockey Championships. AG Insurance en Stop Darmkanker kregen de Coup de Cœur van de Jury voor hun project ‘Juwelen Met Een Grote Boodschap’.

De volledige uitslag van Belgian Sponsorship Awards 2020:

2020 Best of Belgium presented by Nielsen
• Brussels Ketjep – The MAUVE Sauce: Brussels Ketjep & RSC Anderlecht

2020 Best Sponsorship by Sponsorium:
• Gold: Belfius – Belfius EuroHockey Championships
• Silver: Nationale Loterij – Lotto Art
• Bronze: ENGIE Electrabel & S.M.A.K. Museum – S.M.A.K. Moves

2020 Best Sponsorship Activation:
• Gold: Brussels Ketjep – The MAUVE Sauce: Brussels Ketjep & RSC Anderlecht
• Silver: Ethias – Hotel Mama by Ethias
• Bronze: ING – Re-Charge Your Senses at Tomorrowland with ING

2020 Coup de Coeur van de Jury:
• AG Insurance & Stop Darmkanker – Juwelen Met Een Grote Boodschap

De ceremonie van de Belgian Sponsorship Awards vond dit jaar online plaats. SponsorLive, de conferentie waar de awards deel van uitmaken, is omwille van de gezondheidscrisis verplaatst naar 8 oktober 2021. De Belgian Sponsorship Awards maken volgend jaar opnieuw deel uit van SponsorLive, dat zal plaatsvinden in de Docks Dome in Brussel.

De Belgian Sponsorship Awards, een initiatief van Golazo Consulting, wil uitdrukkelijk zijn trouwe partners bedanken: Nielsen Sports, AG Insurance, BESIX, BNP Paribas Fortis, Carrefour, Delhaize, Ethias, GlobalSportsJobs, ING, Maison Rouge, Nationale Loterij, Onside Law, Proximus, Région de Bruxelles-Capitale, Koninklijke Belgische Voetbalbond, Sharingbox, Sponsorium, Sportcal, Telenet en Visit Brussels.

Meer informatie op www.sponsorlive.be.

Share this article

Related news

— Also read these articles