NEWS

Antwerpen organiseert in september 2020 de Crelan FIBA 3×3 Europe Cup

06/07/2020

De zesde editie van de Crelan FIBA 3×3 Europe Cup zal van 24 tot 26 september 2020 plaatsvinden in Antwerpen.

De Crelan FIBA 3×3 Europe Cup is wereldwijd de eerste FIBA 3×3-competitie voor landenteams bij de senioren sinds de afgelasting van alle FIBA-competities op 13 maart 2020 als gevolg van de coronapandemie.

In navolging van de Covid-19-aanbevelingen van de medische adviesgroep van de FIBA en de goedkeuring van de lokale en nationale autoriteiten, wordt het licht nu op groen gezet, mits de gezondheidsregels worden nageleefd, net als de FIBA-richtlijnen voor de nationale bonden voor het heropstarten van de competities. Zo kunnen Sportizon en hun partners zich opmaken voor een spannend evenement in alle veiligheid, voor zowel spelers als fans, op de iconische Groenplaats.

“De FIBA verheugt zich op de allereerste landencompetitie 3×3 ooit in België”, aldus Alex Sanchez, algemeen directeur van FIBA 3×3.

“Het historische centrum van Antwerpen belooft een van de meest spectaculaire urban locaties ooit te worden. We zijn erg opgetogen dat we in zo’n jonge en dynamische stad kunnen aantreden, amper een jaar voor ons allereerste olympische tornooi.”

“Het enthousiasme is wederzijds”, zegt de Antwerpse schepen van sport Peter Wouters. “Zo komt het basketbal weer naar huis! In de jaren 50 en 60 vormden verschillende Antwerpse pleintjes immers de bakermat van het Belgische basketbal. Onze stad was ook de eerste die het 3×3 basketbal omarmde en deze opwindende urban sporttak in België op de kaart zette. Spelers en fans zullen zich meteen thuis voelen in onze multiculturele stad en urban hotspot in het hart van Europa. Met het hosten van de Crelan FIBA 3×3 Europe Cup onderstreept de stad Antwerpen nogmaals haar status als Vlaamse sporthoofdstad.’

Jean-Paul Gregoire, CCO Crelan: “Als Belgische coöperatieve bank zijn we reeds enkele jaren als sponsor actief in het basketbal. Na het olympisch kwalificatietornooi in Oostende, is de Crelan FIBA 3×3 Europe cup een nieuwe mijlpaal voor het Belgische basketbal. We zijn dan ook bijzonder trots om hieraan te mogen meewerken en kunnen niet wachten tot dit unieke evenement in september!”

Dit EK 3×3 basketbal omvat nog steeds evenveel (12) nationale mannen- en vrouwenteams. Als gastheer kwalificeerde België zich voor beide categorieën. De rest van de teams wordt in een later stadium bevestigd.

Share this article

Related news

— Also read these articles