NEWS

Allianz Memorial Van Damme mét publiek, ticketing terug geopend

09/06/2021

Goed nieuws voor de atletiekfans in ons land en voor de Allianz Memorial Van Damme zelf: na een editie met gesloten deuren in 2020 zal er dit jaar opnieuw publiek zijn bij de grootste atletiekmeeting van het land. De organisatie herlanceert de ticketing, samen met het nieuwe logo, het campagnebeeld voor dit jaar en enkele sportieve nieuwtjes.

Meetingdirecteur Cédric Van Branteghem kreeg groen licht van de stad Brussel om publiek te kunnen toelaten op vrijdag 3 september. “De algemene maatregelen die de diverse overheden treffen of de versoepelingen die ze plannen door te voeren, liggen nog niet in detail vast voor begin september. Maar de stad Brussel heeft ons verzekerd dat wij – zonder een plotse ommezwaai in de pandemie-evolutie – een Memorial met publiek kunnen organiseren. We zullen ons als organisatie uiteraard steeds aanpassen aan de geldende maatregelen zodat al wie aanwezig is dat in een veilige en gezonde omgeving kan doen.”

Benoit Hellings, Schepen van sport van de stad Brussel: “We zijn uiteraard zeer blij dat de Memorial opnieuw kan doorgaan, zoals ieder jaar sinds 1977. Het doet dan ook heel veel deugd om de deuren van het Koning Boudewijnstadion terug open te stellen voor het publiek, dat we in groten getale verwachten. Dit is een belangrijk evenement voor de stad Brussel en voor de fans van sport en atletiek. We verwachten een uitgelaten en competitieve sfeer!”

De 14 Diamond League-disciplines voor de 45e editie van de Allianz Memorial Van Damme liggen al een tijdje vast. Met als opvallendste het polsstokspringen bij de mannen, het hoogspringen vrouwen, de 100m en 400m mannen en de 200m vrouwen. Aan dat programma wordt nu ook een 10.000 meter mannen toegevoegd en een 4×400 mixed relay met enkele van onze Cheetahs en Tornados.

Cédric Van Branteghem: “We hebben nu eenmaal die traditie van de lange afstanden die we graag in ere houden. Vorig jaar draaiden onze uurraces ook uit op een gigantisch succes. Dus we openen ons sportief programma met een 10.000m waar we nog iets bijzonders mee van plan zijn … Eindigen doen we met een 4×400 mixed relay. Met de hoogconjunctuur van 400m-lopers bij zowel de mannen als de vrouwen lijkt ons dat een zeer mooie manier om de avond af te sluiten.”

Met de komst van Allianz als nieuwe title partner kreeg de Memorial een nieuw logo. Met ‘where legends meet’ is er ook een bijpassende nieuwe slogan. Het campagnebeeld voor dit jaar staat met een flinke knipoog naar de Japanse animatietraditie uiteraard in het teken van de Olympische Spelen in Tokio. Heel wat sterren die daar zullen uitblinken, zullen immers enkele weken later in het Koning Boudewijnstadion te bewonderen zijn.

Dat geldt ook voor de volledige Belgische olympische delegatie. Zoals in eerdere olympische jaren zullen de atleten een ereronde maken. De medaillewinnaars krijgen er dan nog een extra huldiging bovenop.

Share this article

Related news

— Also read these articles