NEWS

Allianz Memorial Van Damme heeft nieuwe meetingdirecteur

21/12/2021

Kim Gevaert gaat vanaf 10 januari aan de slag bij Golazo en wordt de nieuwe meetingdirecteur van de Allianz Memorial Van Damme. De Belgische recordhoudster op de 60m indoor, de 100m en de 200m en olympische goudenmedaillewinnares op de 4x100m volgt aan het hoofd van de meeting Cédric Van Branteghem op.

Gevaert is nog steeds de Belgische koningin van de spurt, maar ook de keizerin van de Memorial. Naast haar indrukwekkende palmares is ze immers de atlete met de meeste deelnames aan de Allianz Memorial Van Damme. Van 1998 tot bij haar afscheid in 2008 was ze elk jaar present, elf keer in totaal, op de 100m of de 200m. Die laatste, haar favoriete afstand, won ze vier keer op de Memorial, de 100m won ze bij haar afscheid in 2008.

Gevaert was de absolute publiekslieveling in de jaren 2000 en bleef dat ook daarna. Ze werd elk jaar betrokken bij de organisatie van de Memorial, als coach van kids clinics of als ambassadeur en gezicht van de meeting, o.a. bij persconferenties. Sinds begin 2020 is Kim ook ambassadeur van Allianz, de grootste sponsor van de Belgische atletiek en titelpartner van de Memorial. Met het vertrek van Cédric Van Branteghem naar het BOIC is Gevaert in alle opzichten zijn logische opvolger.

Bob Verbeeck, CEO van Golazo: “Met de komst van Kim zetten we bij Golazo onze traditie verder om ex-atleten een actieve rol te geven in het bedrijf. Alleen al uit de atletiek gingen Christophe Impens, Marc Corstjens en Cédric haar voor. Ik ben heel blij dat Kim de uitdaging wil aangaan. We hebben met haar een echte atletiekexperte aan boord, maar ik voel vooral erg veel ambitie bij haar. Ze kan ook terugvallen op een sterk en ervaren organisatieteam dat we de voorbije jaren uitgebouwd hebben.”

Kim Gevaert: “Wat een eer! De Memorial is de absolute top in de atletiek, in eigen land en ook wereldwijd. Ik heb de meeting altijd in mijn hart gedragen, zeker ook omwille van dat enthousiaste publiek en de sfeer die er hangt. Bovendien is Brussel mijn thuis geworden: ik woon er vlakbij, werk in de stad, geniet van zijn multiculturaliteit. Ik was al blij om elk jaar een klein steentje te kunnen bijdragen. Nu ben ik net op een moment in mijn leven beland waar ik er klaar voor ben om een grotere rol op te nemen. Ik spring met heel veel goesting en een tikkeltje gezonde spanning.”

Wilfried Meert, voorzitter van de vzw Memorial Van Damme: “Als je jarenlang de populairste atlete van het land en van de Memorial bent, dan heb je iets. Kim kent de sport en de Memorial als geen ander. Voeg daar nog tal van andere kwaliteiten aan toe die Kim heeft, dan heb je het ideale profiel om meetingdirecteur te worden. Ik kijk er zo naar uit om haar 23 jaar na haar allereerste en timide entree hier trots te zien binnenwandelen.”

Cédric Van Branteghem, uittredend meetingdirecteur: “Ik ben heel blij dat Kim in mijn stoel komt zitten. We kennen elkaar heel goed, we zijn van dezelfde generatie en hebben samen onze topmomenten beleefd. Ik zal Kim met veel plezier de komende weken inwijden in het reilen en zeilen van de meeting en ze weet dat ze altijd op mij kan terugvallen. Kim is altijd een voortrekker geweest in tal van zaken, dus is het des te mooier dat ze de eerste vrouwelijke meetingdirecteur van de Memorial wordt en de tweede vrouw die binnen de Diamond League aan het hoofd van een meeting staat.”

De 46e Allianz Memorial Van Damme, de eerste onder leiding van Kim Gevaert, vindt plaats op vrijdag 2 september in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Tickets zijn te koop via www.allianzmemorialvandamme.be.

Share this article

Related news

— Also read these articles