NEWS

Al 6000 deelnemers voor de eerste virtuele AG Antwerp 10 Miles

24/04/2020

Met 6000 zijn ze nu al, maar daar kunnen er nog veel meer bijkomen. De eerste virtuele AG Antwerp 10 Miles zet heel Vlaanderen aan het bewegen in de buurt van het eigen kot. Ze doen dat niet alleen voor zichzelf, maar vooral ook om de zorgverleners te steunen door hen de symbolische medaille – die aan de virtuele finish wacht – aan hen te schenken.

Door je te koppelen aan Keep Moving – het platform waar iedereen uitgestelde evenementen virtueel kan beleven – kan je nu en nog t.e.m. volgende donderdag individueel en virtueel de mooiste run van Vlaanderen te lopen. Net zoals bij het echte evenement kan iedereen kiezen uit de volledige 10 Miles (16,1km) of de 6km van de shortrun. Kinderen – die nu ook allemaal thuis zijn – kunnen de virtuele Alpro Kids Run van 1,5 km lopen!

6000 lopers hebben zich nu al aangemeld, maar verwacht wordt dat er tegen volgende week meer dan 10.000 mensen zullen hebben deelgenomen. Joke van de Velde en Geert Hoste, zelf al vaak aanwezig op het echte evenement, doen ook mee vanuit hun kot en geven elk op hun manier een virtueel startschot. Zondagmiddag doet ook burgemeester Bart De Wever dat, voor één keer niet vanop Linkeroever dus.

Al wie deze virtuele AG Antwerp 10 Miles wil lopen, surft naar keepmoving.eu, meldt zich aan, koppelt zijn of haar sportapp en kan starten. Je medaille die je na afloop digitaal toegestuurd krijgt, schenk je aan een zorgverlener van je hart. Wil je nog net dat tikkeltje meer doen? Je kan ook ook effectief doneren aan het Covid-19 fonds van de KU Leuven, dat onderzoek naar genezende behandelingen en toepassingen en een doeltreffend vaccin financiert. Je kan al doneren vanaf 2 euro en op die manier elke patiënt vooruit helpen.

Share this article

Related news

— Also read these articles