NEWS

AG Driedaagse Brugge – De Panne wordt verplaatst naar het najaar

12/03/2020

Golazo, organisator van de UCI WorldTour-wedstrijd AG Driedaagse Brugge – De Panne, verplaatst de wedstrijd die normaal op 25 en 26 maart gereden wordt naar een datum later op het jaar.

Met de nieuwe maatregelen die de regering zonet heeft opgelegd, is het duidelijk dat het openbare leven er in de komende weken grondig anders zal uitzien. In het verlengde van de maatregelen lijkt het ons als organisator geen goed idee om een belangrijke internationale wedstrijd waar niet alleen mederwerkers en renners, maar ook tal van toeschouwers bij betrokken zijn, in deze omstandigheden te laten doorgaan.

Bob Verbeeck, CEO van Golazo: “Vanochtend hebben we beslist onze recreatieve evenementen naar later op het jaar te verplaatsen. Maar in de huidige omstandigheden vinden we dat naast die massa-evenementen ook topsportevenementen niet kunnen georganiseerd worden. Ook daar willen wij er vanuit goed burgerschap mee voor zorgen dat we geen aanleiding geven tot een verdere verspreiding van het Coronavirus. We nemen deze beslissing overigens in overleg met onze title partner AG Insurance.”

Golazo zal overleg plegen met de UCI om een nieuwe datum te vinden op de internationale wielerkalender.

Share this article

Related news

— Also read these articles