NEWS

Aerts wint Rectavit GP Leuven in de sprint tegen Vanthourenhout en Van der Haar

22/02/2020

In een prangende sprint kroont Toon Aerts zich de snelste in de Rectavit GP in Leuven. Michael Vanthourenhout grijpt net naast de winst. Lars van der Haar rijdt als derde over de meet

Al vroeg in de wedstrijd verloren we twee grote kanshebbers op de zege in de Leuven. Eli Iserbyt begon niet goed aan de wedstrijd en had al snel problemen met zijn materiaal. Ook de Belgische kampioen Laurens Sweeck had het niet makkelijk. Hij passeerde de eerste materiaalpost op een 25ste plaats.

Vooraan reden Toon Aerts, Thijs Aerts, Niels Vandeputte en David Van der Poel en Tom Meeusen samen, maar op het moment dat Tom Meeusen kwam aansluiten ging Thijs Aerts er op kousenvoeten vandoor. Toon Aerts reed daarna voor zijn broer en leverde mooi afstoppingswerk af zodat de achtervolgende groep het moeilijker kreeg om vooraan te geraken. Michael Vanthourenhout zette zijn zinnen op de achtervolging en gooide het tempo ferm omhoog. De achtervolgende groep slonk meteen naar vier renners. Aerts, Vandeputte, Van der Haar en Vanthourenhout sloten niet veel later aan bij de leider Thijs Aerts.

Het tempo zakte stelselmatig en de kopgroep groeide naar acht renners. Michael Vanthourenhout zat in de tang van de Telenet Baloise Lions en besloot om aan te vallen. Hij sloeg een klein gaatje en alleen de gebroeders Aerts konden volgen. Thijs zette als laatste krachtsinspanning zijn broer af in het wiel van Vanthourenhout en viel daarna weg. Toon Aerts trok daarna door en was weg met Vanthourenhout. Van der haar kon na een zware inspanning toch terug aansluiten. De drie koplopers gingen samen naar de finish. Het was een aparte sprint. Bij het aanzetten schoot Van der Haar uit zijn klikpedaal en was meteen opgezadeld met de derde plaats. Aerts was de snelste, maar ook hij schoot uit zijn pedaal. Vanthourenhout leek verslagen, maar door het uitglijden van Aerts kwam Vanthourenhout nog zeer dicht. De Telenet Baloise Lion kon nog net de zege vasthouden en wint zo voor de derde keer in Leuven.

Share this article

Related news

— Also read these articles