NEWS

Aerts wint duel tegen Sweeck in Zonhoven

09/12/2019

Toon Aerts heeft de Superprestige in Zonhoven gewonnen. Aerts leek eerst een vrijgeleide te krijgen naar de overwinning, maar Laurens Sweeck stak daar een stokje voor. Eli Iserbyt werd derde.

Na een rustige eerste ronde gooide Toon Aerts het tempo omhoog. Niemand leek hem te volgen en hij reed seconde per seconde weg. In de achtergrond was er een grote groep met onder andere Sweeck, Iserbyt en Pidcock.

Vooraan leek Aerts naar de overwinning te rijden, maar in de achtergrond was Sweeck weggereden bij de achtervolgers. Na een pittige achtervolging kwam hij in de slotfase ook aansluiten bij de leider. We kregen een duel om de overwinning.

Bij het ingaan van de laatste ronde versnelde Aerts nogmaals en zette hij Sweeck opnieuw onder druk. Met succes. Bij de duik in de kuil ging Sweeck tegen de vlakte en kon Aerts wegrijden.

Aerts gaf zijn voorsprong niet meer weg en reed in Zonhoven naar zijn tweede overwinning van het seizoen. Sweeck kon ondanks zijn val zijn tweede plaats veilig stellen, Eli Iserbyt nam de laatste vacante podiumplek in. Belgisch kampioen Aerts is nu alleen leider in het klassement van de Superprestige. In de tussenstand telt hij één punt voorsprong op Sweeck.

“Het is een grote opluchting. Ik heb hard moeten knokken, want het was een mooie strijd met Laurens Sweeck. Ik wist dat ik als eerste de Kuil in moest duiken, want daar gebeuren de fouten. Ik ben blij met overwinning. Ik had deze overwinning ook nodig. Nu is de trainingsperiode gedaan en moet ik mij klaarmaken voor het EK en het BK”, zegt Aerts.

Share this article

Related news

— Also read these articles