NEWS

AA Drink Battle of Thor wordt eerste Spartacus-uitdaging in 2021

23/06/2021

De AA Drink Battle of Thor op zondag 12 september in het Thor Park in Genk is de eerste afspraak in de AA Drink Spartacus Series 2021. De inschrijvingen voor deze spectaculaire obstacle run op en rond de oude mijnsite van Waterschei zijn geopend. Het langste parcours is 12 km lang en omvat een 25-tal hindernissen, een mix van klassiekers en enkele gloednieuwe obstacles.

Genks burgemeester Wim Dries is verheugd dat de AA Drink Spartacus Series op zondag 12 september opnieuw in zijn stad zal neerstrijken. “We zijn blij om opnieuw te mogen aankondigen dat de Battle of Thor op onze mooie Thorsite kan doorgaan. Zo kunnen we mensen van Genk en zelfs tot ver daarbuiten aanzetten om aan sport te doen en obstakels te laten overwinnen in een prachtige natuursetting”, aldus de burgemeester.

De diehards gaan in Genk voor een parcours van 12 km met een 25-tal hindernissen die in en om het Thor Park op de oude mijnterrils van Waterschei gelegen zijn. Een groot stuk van het parcours loopt ook door Klaverberg, een prachtig natuurgebied beheerd door Agentschap Natuur en Bos. Naast de 12 km is er ook een parcours van 7 km met een 15-tal hindernissen en een Family Run van 3 km met een 8-tal hindernissen. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen deelnemen. Kinderen onder 12 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.

Elke deelnemer aan deze zesde editie van de Battle of Thor krijgt een uniek T-shirt en ontvangt een welverdiende medaille aan de finish. Het maakt niet uit of je het parcours snel of iets langzamer hebt afgelegd. Je kan bij je inschrijving kiezen of je in een startblok met of zonder tijdsregistratie ingedeeld wordt. Het aantal starters per wave wordt sowieso beperkt tot maximaal +/- 150 zodat een vlotte doorstroming op het parcours gegarandeerd wordt. Uiteraard dient elke deelnemer zich onderweg ook aan de op dat moment geldende coronamaatregelen te houden.

Nieuwe hindernissen

Fans van de AA Drink Spartacus Series kennen hun klassiekers: Ramp Attempt, Tobogaan en Netfly zijn stuk voor stuk hindernissen die hen als muziek in de oren klinken. Bij Netfly bijvoorbeeld springen de deelnemers vanop een platform naar een net, grijpen dat Spiderman-gewijs vast en klimmen omhoog. Deze drie felgesmaakte obstacles zullen alvast niet ontbreken tijdens de AA Drink Battle of Thor. De komende weken zullen via de website en socialmediakanalen van de AA Drink Spartacus Series de nieuwe hindernissen bekendgemaakt worden. En of die spectaculair zullen zijn?!

Spartacus Combi

Fans van de AA Drink Spartacus Series mogen ook al zaterdag 16 oktober in hun agenda noteren. Dan vindt in domein De Schorre in Boom de AA Drink Spartacus Run plaats. De inschrijvingen daarvoor openen pas op dinsdag 29 juni, maar wie zowel aan de AA Drink Battle of Thor als aan de AA Drink Spartacus Run wil meedoen, kan nu al voor beide events tegelijk inschrijven door voor de ‘Spartacus Combi’ te kiezen. Deze échte helden ontvangen dan als extraatje een toffe Spartacus bag, die je op 12 september tijdens de AA Drink Battle of Thor in het Thor Park kan afhalen.

Share this article

Related news

— Also read these articles