NEWS

1400 Belgen geven opnieuw het beste van zichzelf in de Passo Dello Stelvio

18/06/2019

Op zaterdag 15 juni vertrok vanuit Bormio de Grandfondo Il Pirata van Climbing For Life – Passo Dello Stelvio 2019. Daarnaast was er de beklimming van de Passo dello Stelvio. Zo’n 1400 Belgen namen deel aan het evenement.

Vrijdag was het de beurt aan de Passi Di Bormio, met een beklimming van 4 cols. Zaterdag stond de Grandfondo Il Pirata, een tocht van 129km, op het programma. De deelnemers vertrokken vanuit uitvalsbasis Bormio via de Passo Mortirolo en de Paso Gavio naar de top van de Passo Dello Stelvio. De groep vertrok in een gezamenlijke start om 7u en had een vrije finish op de top. De Passo Mortirolo was nog maar net geopend en kreeg meteen een duizendtal Belgen als eerste over de col, een uniek gegeven.

Ook de beklimming van de Passio dello Stelvio vond zaterdag plaats. De sportievelingen konden kiezen voor een vrije start tussen 8u30 en 10u aan het Stelvio Village, om va daaruit de mythische beklimming te voltooien: 20,9km aan gemiddeld 7,4%.

In samenwerking met de Diabetes Liga en Association Belge des Diabetes (ABD) wordt met Climbing for Life diabetes onder de aandacht gebracht. Het evenement moet aantonen dat bewegen een essentiële pijler is in zowel de behandeling als de preventie van diabetes. In totaal werd er zo’n 70.000 euro opgehaald!

Er nam dan ook een team van 12 mensen met (verhoogd risico op) diabetes deel aan deze editie van Climbing for Life. Zij werden in de aanloop naar het evenement 6 maanden lang begeleid door een medisch team van de Diabetes Liga, Association Belge des Diabètes (ABD) en Energy Lab. Zij vertegenwoordigden de Diabetes Liga en ABD, verzamelden fondsen ten voordele van diabetes en wilden anderen inspireren met hun verhaal. Om 8u30 vertrokken ze gezamenlijk voor het evenement van hun leven en allen geraakten ze boven!

Iedere deelnemer kan zijn resultaat terugvinden via MyStelvio. Binnen enkele dagen zullen daar ook de foto’s van Sportograf verschijnen.

Share this article

Related news

— Also read these articles