Team Remco en Team Ceylin eindwinnaars Virtual Baloise Belgium Tour

Remco Evenepoel en Ceylin Alvarado gaan de geschiedenis in als de eindwinnaars van de eerste Virtual Baloise Belgium Tour. Samen met hun superknechten stelden ze zondag de eindzege veilig.

8 kopmannen en 4 kopvrouwen streden van woensdag tot en met zondag samen met hun honderden superknechten voor ritzeges en de eerste plaats in het eindklassement. Elke dag zoveel mogelijk kilometers afleggen was de opdracht. Met ritzeges in 4 van de 5 ritten stak Team Ceylin er bij de vrouwen met kop en schouders bovenuit. Enkel in de zaterdagrit kon Team Jolien (D?Hoore) Team Ceylin van dagsucces houden. Team Remco begon rustig met een vijfde plaats in de eerste etappe, maar sloeg daarna genadeloos toe door rit 2, 3 en 4 te winnen. In de slotrit had Team Remco genoeg aan een tweede plaats achter Team Victor (Campenaerts).

EVENEPOEL VOLGT ZICHZELF OP

In de eindstand van het Baloise Teamklassement staat Team Remco afgetekend bovenaan met 64450 km. Team Oliver (Naesen), de ploeg die woensdag de openingsrit wist te winnen, eindigt als tweede met 61412 km. Team Laurens (De Vreese) vervolledigt het podium met 61351 km. Daarna volgen Team Toon (Aerts) met 59934 km, Team Victor (Campenaerts) met 59191 km, Team Greg (Van Avermaet) met 57059 km, Team Xandro (Meurisse) met 54032 km en Team Robbe (Ghys) met 52999 km.

Voor Remco Evenepoel is het de tweede keer op rij dat hij de Baloise Belgium Tour op zijn naam schrijft. Vorig jaar won hij de ‘echte’ koers en nu dus de virtuele versie!

In het Lotto Teamklassement bij de vrouwen is Team Ceylin geƫindigd op 19927 km. Team Jolien is een mooie tweede met 18446 km. Met 16756 km finisht Team Ellen (Van Loy) derde en Team Sanne (Cant) sluit de rij met 15571 km.

Share this post »