Positieve reacties op vernieuwde Peter Van Petegem Classic

Voor het eerst ging de Peter Van Petegem Classic, onderdeel van de Proximus Cycling Challenge, door vanuit de heimat van De Peet. Vanuit Brakel reden 2.500 fietsliefhebbers over een vernieuwd parcours.

De Peter Van Petegem Classic ging dit jaar voor het eerst door vanuit Brakel, de bakermat van De Peet. Het weer was de Vlaamse Ardennen gunstig gezind, met een stralend zonnetje in de voormiddag. Het lokte naast Van Petegem zelf, die de 82 kilometer reed, ook Alexander De Croo op het stalen ros. In totaal kwamen 2.500 deelnemers aan de start, die positief reageerden op het nieuwe parcours met een aantal bekende hellingen als Tenbosse en de Bosberg.

De deelnemers passeerden bij de laatste bevoorrading bij brouwerij Roman en kregen bij aankomst in Brakel een gratis drinkbus van de brouwerij uit Oudenaarde.
De volgende manche in de Proximus Cycling Challenge is op zaterdag 28 april in Doornik. Dan kunnen fietsliefhebbers afzakken naar Doornik voor de Grinta! Challenge (70 – 115 – 155 – 175 km). De inschrijvingen zijn geopend!

Share this post »