HBvL Dwars door Hasselt brengt lopend Limburg samen

Dwars door Hasselt, met Het Belang van Limburg als title partner, heeft zondag opnieuw haar reputatie van hét Limburgs loopevenement waargemaakt.

De zon was van de partij in Hasselt, waardoor zo’n tienduizend lopers zich konden verwachten aan een leuk dagje sportief plezier in Limburg. Dwars door Hasselt bracht ook opnieuw veel verschillende leeftijden samen, van de Alpro Kids Run tot zeventigers op de grote afstanden.

De korte afstand, 3 kilometer, was een prooi voor Toon Miermans (9’37”) en Antje Valkeneers (11’35”). Op de vijf kilometer waren de zegeruikers voor Jarno Cuypers (16’03) en Anne Schreurs (18’16”). De 10 km afstand werd gewonnen door Noah Servaes, in een sprint met twee, in 33’14” en Ann Simons (44’55”). Simons is een uitstekend atlete, maar was vooral succesvol als judoka: op de Olympische Zomerspelen 2000 won ze een bronzen medaille in de categorie tot 48 kg. In haar carrière werd ze ook 8 keer Belgisch kampioen.

Ook bij de 15 kilometer was het nagelbijten. Uiteindelijk won Pieterjan De Bosscher (52’01”) de sprint van Michel Vanholst (52’04”). Op de vierde plaats eindigde met Mieke Gorissen meteen een vrouw. Met haar plaats en een tijd van 54’19’ een straffe prestatie.

HBvL Dwars door Hasselt was de laatste manche van de Fintro Running Tour in 2019. De volgende editie van HBvL Dwars door Hasselt gaat door op 11 oktober 2020. Tot dan!

Share this post »