Goud, zilver en brons voor Golazo personalities op EK indoor

Op het EK indooratletiek in het Poolse Torun zijn drie atleten van Golazo personalities in de medailles gevallen. Elise Vanderelst won goud op de 1500 meter, Isaac Kimeli zilver op de 3000 meter en Thomas Carmoy brons in het hoogspringen.

In een erg tactisch verlopen finale pakte Elise Vanderelst het slim aan. Ze schoot op het gepaste moment naar voor en snelde met een verschroeiende eindsprint naar goud op de 1500 meter. De 23-jarige atlete uit Bergen won in 4:18.44 voor de Britse Holly Archer en de Duitse Hanna Klein. De tweede atlete van Golazo personalities in de finale – de Duitse Gesa Krause – werd achtste.

Jakob Ingebrigtsen (7:48.20) was zoals verwacht ongenaakbaar op de 3000 meter bij de mannen, maar achter het Noorse fenomeen pakte Isaac Kimeli een bijzonder knappe tweede plaats. De 26-jarige Kimeli finishte in 7:49.41. Robin Hendrix werd twaalfde in 7:59.86.

Thomas Carmoy, de Europese U20-kampioen van 2019, kaapte op zijn eerste EK bij de senioren meteen een bronzen medaille weg. De 21-jarige atleet uit Charleroi bleef met 2m26 slechts 2 cm onder zijn PR. Het goud ging met 2m37 naar de Wit-Rus Maksim Nedasekau, het zilver met 2m35 naar de Italiaan Gianmarco Tamberi.