Zondag heeft HBvL Dwars door Hasselt plaatsgevonden. Dat was meteen ook het laatste event dit jaar in de Fintro Running Tour.

De meer dan 10.000 deelnemers verzamelden zich rond het Kolonel Dusartplein in de Limburgse provinciehoofdstad. Het was kouder dan de voorbije dagen, maar toch ideale loopomstandigheden. Voor de afstanden van 10 en 15 km zat het parcours in een volledig nieuw jasje. Verder was er ook de Kids Run, jogging van 3 km, de 5 km en de handbikerace. De 5 km was met 3.200 deelnemers overigens de meest populaire afstand.

Het nieuwe stukje parcours bracht de sportievelingen naar een heel ander stuk van Hasselt. Via Zuidzicht gingen de 2 langste afstanden richting Westpunt en verder langs het kanaal. Met de sluis van Godsheide zat er nog een nieuwigheid in het parcours. Daarna volgden passages door Godsheide en Flanders Nippon Golf & Business Club. Vervolgens ging het terug richting centrum voor de finale aan het Kolonel Dusartplein.

De animatie onderweg werd verzorgd door maar liefst 20 muzikanten, dj’s en coverbands. Blikvanger was Joe Hardy aan Westpunt waar een gezellige supporterszone voorzien was.