Zaterdag en zondag heeft rond de poldergronden van Kallo de eerste editie van de Havenland Run & Walk plaatsgevonden. Ongeveer 2.700 deelnemers zorgden voor een prachtige ervaring.

De start was voorzien aan de sporthal en de finish aan de voetbalkantine van KSK Kallo. De wandelaars kregen zaterdag en zondag een tijdspanne van anderhalf uur en een glaasje cava om te beginnen, terwijl voor de 4 verschillende runs van 6.9 km, 12.6 km, 13.1 km en 24.6 km een starttijd was vastgelegd.

Bij de koude nachteditie van zaterdag hadden de sportievelingen een zaklamp of headlight nodig op het onverlichte en onverharde parcours. Op de dageditie van zondag kon je samen met Natuurpunt bijzondere vogels spotten op het parcours. Enkele natuurgidsen vertelden in het klein Rietveld over de bijzondere fauna in het gebied. De verschillende omlopen waren volledig bepijld.

De nachteditie was iets populairder dan de dageditie met 200 deelnemers meer dan zondag. Eén derde hiervan koos om te wandelen. De organisatie draagt milieubewustheid hoog in het vaandel en daarom waren geen wegwerpbekers beschikbaar op de bevoorradingsposten. Je moest zelf een eigen flesje of bekertje meenemen. Achteraf konden alle deelnemers zich douchen in de kleedkamers van KSK Kallo.