NEWS

Stap op 1 van de 21 teambussen en koers mee in de Virtual Baloise Belgium Tour!

04/06/2021

Van 9 tot en met 13 juni vindt de tweede editie van de Virtual Baloise Belgium Tour plaats. In deze vijfdaagse sportieve challenge moeten wielertoeristen trachten zoveel mogelijk kilometers bij elkaar te fietsen voor hun team. Elk team is gelinkt aan 1 van de 21 profploegen die op hetzelfde moment de Baloise Belgium Tour (UCI ProSeries) rijden. Hoe beter de wielertoeristen én de profrenners presteren, hoe groter het feestje op de (virtuele) teambus!

Vorig jaar kon de Baloise Belgium Tour wegens de coronapandemie niet doorgaan. Een virtuele editie, waarbij wielertoeristen om het meest aantal kilometers verzamelden in dienst van een bekende kopman, bleek een schot in de roos. Het was zo’n overweldigend succes dat de organisatoren hebben beslist dit jaar een tweede Virtual Baloise Belgium Tour te organiseren, zelfs nu de profrenners opnieuw voluit mogen koersen. De 90ste editie van de Baloise Belgium start op woensdag 9 juni in Beveren en eindigt op zondag 13 juni in Beringen. Gelijktijdig zullen ook de wielertoeristen het land doorkruisen in de virtuele versie van de Baloise Belgium Tour.

Het concept van de Virtual Baloise Belgium Tour ziet er ietsje anders uit dan vorig jaar. Deelnemers dienen zich voor 9 juni online te registreren op het platform van de Virtual Baloise Belgium Tour en krijgen dan automatisch een team toegewezen. Ze stappen virtueel op de teambus van 1 van de 21 aan de Baloise Belgium Tour deelnemende profteams: Lotto Soudal, Deceuninck-Quick Step, Bora-Hansgrohe, Trek-Segafredo, … In elk team zullen ongeveer evenveel wielertoeristen zitten zodat de winstkansen gelijk zijn. Winnen doe je door als team vijf dagen lang zoveel mogelijk kilometers bij elkaar te fietsen. Je fietst waar en wanneer je wil. De koppeling met het platform gebeurt via Strava of Garmin.

Maar volg zeker ook de profkoers op tv en supporter voluit mee, want het wordt nóg leuker op jouw virtuele teambus als ook de profs van jouw team goed presteren. Een ritzege in de Baloise Belgium Tour levert immers 1000 bonuskilometers op, een tweede plaats is goed voor 500 extra kilometers en als een profrenner uit jouw ploeg derde wordt in een etappe dan krijgt je team er 250 bonuskilometers bij.

Baloise Cycling Box

De eindwinnaar van de Virtual Baloise Belgium Tour is het team dat na vijf dagen de meeste kilometers verzameld heeft. Elk teamlid van het winnende team krijgt een exclusieve Baloise Cycling Box thuisgestuurd. Heeft jouw team naast de eindzege gegrepen? Niet getreurd, want de strafste wielertoerist van elk team – diegene die op vijf dagen tijd het meeste aantal kilometers heeft afgemaald – valt ook in de prijzen en ontvangt een door de eindwinnaar van de Baloise Belgium Tour gehandtekend Baloise-wielershirt.

Fotochallenge

En dat is nog niet alles, want door met de hashtags #virtualbaloisebelgiumtour en #lottogangmaker een leuke foto van jouw fietsavonturen op Instagram te posten, kan je ook een mooie prijs in de wacht slepen. Ex-Belgisch kampioen en Tour de France-ritwinnaar Ludo Dierckxsens is de jury en kiest de tien leukste foto’s. De winnaars van de fotochallenge mogen zich verheugen op de officiële Lotto-puntentrui van de Baloise Belgium Tour.

Share this article

Related news

— Also read these articles