NEWS

Keep Moving: al meer dan 300.000 km bewogen voor onze zorgverleners

26/03/2020

Na één week hebben al meer dan 7500 Belgen individueel aan een virtueel evenement deelgenomen en dat gedeeld op Keep Moving, het platform dat vorige vrijdag gelanceerd werd om iedereen aan te moedigen te blijven bewegen. Samen hebben de deelnemers meer dan 300.000 km afgelegd! De medaille die ze daarvoor kregen hebben ze via social media aan een zorgverlener geschonken.

In de eerste week sinds de lancering werden ruim 10.000 ‘challenges’ afgewerkt, dan zijn de virtuele varianten van evenementen die normaal nu hadden plaatsgevonden. 3000 sportievelingen liepen of wandelden de 2,5, 5 of 10 km van ENGIE Dwars door Dendermonde, dat zijn er meer dan vorig jaar op het echte evenement. 1750 fietsers reden de volledige 83, 114 of 150km zoals dat in de Proximus Omloop van Vlaanderen het geval zou geweest zijn of een stukje van de AG Driedaagse Brugge – De Panne. Iedereen kan op eender welk moment individueel het equivalent van die evenementen lopen, wandelen of fietsen bij hem of haar thuis of in de onmiddellijke buurt, ook in stukjes.

Wat nog belangrijker is: het draait bij Keep Moving niet alleen om zelf bewegen, iedereen beweegt vooral voor de mensen uit de zorg. Wie een challenge heeft afgerond, krijgt een virtuele medaille en schenkt die – door de medaille te delen via social media – aan zorgverleners naar keuze. Er gingen al 4000 medailles naar één of meerdere zorgverleners.

Vanaf morgen/vrijdag komen er nieuwe challenges online van evenementen die komend weekend zouden plaatsgevonden hebben, maar intussen verplaatst zijn. Al wie wil kan één van de afstanden van de Sofico Gent Marathon (5, 11, 21 of 42 km) lopen, mee lopen of wandelen met de Lampiris Crêtes de Spa, de Alpro Urban Walk Mechelen wandelen of de E3 Cyclo – Johan Museeuw Classic fietsen.

Keep Moving blijft iedereen aanmoedigen om te lopen, wandelen of fietsen thuis of in de buurt en binnen de richtlijnen van de overheid! Door je eenvoudig aan te melden op het platform, je sportapp te koppelen en te starten, schenk je ook jouw medaille aan een held uit de zorg!

Het gratis initiatief wordt gesteund door viroloog Marc Van Ranst, de ministers Jambon, Weyts en Beke aan Vlaamse kant en minister Crucke aan Waalse kant. Maar ook door een heleboel topsporters, voormalige topsporters of sportieve sympathisanten uit eigen land. Ruim 35 van hen* lanceerden de Keep Moving boodschap al via een video-oproep in hun netwerk.

Share this article

Related news

— Also read these articles