NEWS

Inschrijvingen voor najaarseditie AG Antwerp 10 Miles uit de startblokken

20/05/2021

De inschrijvingen voor de eenmalige najaarseditie van de AG Antwerp 10 Miles zijn heropend. De vele deelnemers, de supporters langs de kant van de weg en de gekende unieke sfeer zullen op zondag 10 oktober van de AG Antwerp 10 Miles opnieuw het grootste loopfeest van het land maken!

Zowel in 2020 als in 2021 vond er eind april – de gebruikelijke datum van de AG Antwerp 10 Miles – een virtuele editie plaats. Maar het is intussen al meer dan twee jaar geleden dat er effectief nog een fysieke editie heeft kunnen plaatsvinden. Op zondag 10 oktober is het eindelijk zover!

“Het overlegcomité van 12 mei heeft zowel voor de deelnemers als voor de organisatie voor een welgekomen perspectief gezorgd”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports. “Wij werken nu vol vertrouwen verder richting 10 oktober. We koesteren de AG Antwerp 10 Miles als grootste loopfeest van het jaar en willen het op 10 oktober alle eer aandoen en organiseren zoals het moet: met veel deelnemers, met supporters langs de kant en met de gekende unieke sfeer. We kijken er enorm hard naar uit om onze deelnemers opnieuw aan de start te mogen verwelkomen.”

NIEUWE STARTLOCATIE EN VERNIEUWDE SHORT RUN

Die start zal er dit jaar net iets anders uitzien dan gewoonlijk. Omwille van werken op Linkeroever ligt de start van alle wedstrijden niet op de Thonetlaan, maar aan de ruime Gloriantlaan, parallel aan de Thonetlaan. Daardoor schuift ook de finish een beetje op, enkele honderden meters naar voor op de Charles De Costerlaan. Dat zorgt bovendien voor meer ruimte en comfort voor wie van over of onder de Schelde naar Linkeroever komt.

De allerkleinsten mogen om 10u30 als eerste uit de startblokken schieten voor de 1,4 km lange Alpro Kids Run. Om 11u30 is er de vernieuwde AG Antwerp Short Run. Die is 1 km langer dan vroeger, goed voor 6 km in totaal dus. Het parcours van de AG Antwerp Short Run gaat voor het eerst helemaal rond het Galgenweel, waar de lopers zullen kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de Antwerpse skyline.

DOOR DE KENNEDY- EN WAASLANDTUNNEL

Maar de populairste afstand is en blijft natuurlijk de 10 miles. De AG Antwerp 10 Miles zal dit jaar in minimum vier waves van 5000 lopers van start gaan vanaf 13u30 (en dan om de 25 minuten). De passages door de Kennedytunnel en de Waaslandtunnel en langs de Kaaien zijn de voornaamste blikvangers op het 16 km lange parcours.

BURGEMEESTER DE WEVER GEEFT STARTSCHOT EN LOOPT ZELF MEE

Ook Antwerps burgemeester Bart De Wever zal meedoen op 10 oktober. “Antwerpen heeft al te lang op zijn loophonger moeten zitten, maar in het najaar maken we dat helemaal goed en schakelen we meteen een versnelling hoger”, zegt De Wever. “Amper een maand na de allereerste Port of Antwerp Night Marathon (op 11 september, nvdr) vormt onze stad weer het stralende decor voor de AG Antwerp 10 Miles. Tijdens het grootste loopfeest van Vlaanderen verenigen alle Antwerpenaren zich opnieuw rond één feestelijke sportbeleving. Ik kijk er nu al naar uit om het startschot te geven voor én deel te nemen aan deze langverwachte sportieve ontlading.”

Antwerps schepen voor Sport Peter Wouters is ook al aan het aftellen naar 10 oktober. “De Virtual AG Antwerp 10 Miles was een prima voorbereiding op het echte werk, maar niets kan tippen aan het geweldige origineel of de adrenaline simuleren die door je lijf giert wanneer je met tienduizenden loopfanaten of gelegenheidslopers door de stad trekt”, aldus Wouters. “De vocale steun om je door de moeilijke momenten te sleuren en wie weet naar een persoonlijke besttijd te stuwen, krijg je er als loper gratis bovenop. Vanaf vandaag kan je de eerste stap zetten door in te schrijven en je te verzekeren van een plekje in een startwave. En dan kan het aftellen naar de 10 Miles op 10/10 echt beginnen!”

Het slotwoord is voor Heidi Delobelle, CEO van AG: “De AG Antwerp 10 Miles is meer dan een loopwedstrijd. Het is een heel evenement dat mensen samenbrengt en aanmoedigt om eigen grenzen te verleggen. Wij zijn erg blij dat de organisatoren dit jaar ervoor hebben gekozen om de wedstrijd in oktober te laten doorgaan. De omstandigheden laten het stilaan toe om weer samen te komen en de verbondenheid te voelen waar velen naar uitkijken!”

GOEDE DOEL

Inschrijven voor de AG Antwerp 10 Miles kan vanaf nu. Wie bij registratie bovenop het inschrijvingsgeld 10 euro extra betaalt, krijgt er het officiële eventshirt bovenop én steunt het goede doel. De opbrengst gaat immers integraal naar Paralympic Team Belgium en Dorp nr. 2 Koningin Fabiola.

Meer info en inschrijvingen via www.agantwerp10miles.be.

https://www.youtube.com/watch?v=m1SiyaOPQWA

 

Share this article

Related news

— Also read these articles