NEWS

Golazo zet met overname Kayzr grote stap in esports

16/03/2022

Sportizon, de consulting- en activatie-afdeling van de Golazo Groep, neemt esports agency Kayzr over. Golazo en Kayzr slaan meteen een nieuwe weg in met esports, die van het verantwoord gamen met de focus op het fysieke en mentale welzijn.

De interesse in esports, gaming en gamificatie in de sport neemt ieder jaar exponentieel toe. Golazo nam de voorbije jaren al wat initiatieven op het vlak van digitale en virtuele challenges. Niet in het minst om via die weg de zogenaamde ‘Gen Z’ aan te spreken die steeds moeilijker via klassieke mediakanalen of traditionele sportwedstrijden te bereiken is. Om een grotere, logische stap in esports te zetten, drong zich een samenwerking op met een specialist en Kayzr beantwoordt helemaal aan dat profiel.

Kayzr groeide in vijf jaar tijd uit tot de belangrijkste community op het vlak van esports in België. Het platform waarop diverse esports- en gamingcompetities plaatsvinden, heeft momenteel zo’n 100.000 actieve gebruikers. De Kayzr League is één van de grootste competities in de Benelux. Met Kayzr TV (podcasts en live streaming van competities) is het aanwezig op het populaire videoplatform Twitch.

“Deze samenwerking moet ervoor zorgen dat gamers
gezonder, langer en gelukkiger leven”

De gezamenlijke overtuiging om in te zetten op verantwoord gamen met de focus op het fysieke en mentale welzijn, deed beide partijen met elkaar in zee gaan. Nu gamen voor velen een vast patroon geworden is in hun dagelijks leven, wordt het belang van dat op een gezonde manier te doen alleen maar groter. Laat dat nu net de missie zijn van sportbedrijf Golazo: iedereen motiveren om te bewegen en gezond te leven.

Michel Francken, CEO van Sportizon: “Golazo en Sportizon slaan met deze nieuwe stap een dubbelslag. We begeven ons voor het eerst echt op het esportspad, een must voor een bedrijf als het onze dat in alle aspecten van de sport wil groeien. Het geeft onszelf en onze klanten tal van nieuwe opportuniteiten. Tegelijk willen we al wie gamet motiveren om dat op een gezondere manier te doen. En dan hebben we het zowel over voldoende beweging tussendoor, gezonder eten en drinken en voldoende aandacht voor rustpauzes en slaap.”

“We broedden al langer op ideeën om het stereotiepe beeld van de gamer te doorbreken”, vult Xander Van Buggenhout, business development manager bij Kayzr, aan. “Uiteraard hebben wij niet liever dan dat er massaal aan esports wordt gedaan, maar we mogen daarbij de gezondheid en het welzijn niet uit het oog verliezen. Dat kunnen we nergens beter uitrollen dan onder de vleugels van Golazo, dat van beweging en gezondheid zijn bestaansreden heeft gemaakt. Met die vernieuwde strategie zet Kayzr een belangrijke stap in zijn verdere groei.”

Sportizon en Kayzr willen ook inspelen op de toenemende vraag van klanten om zaken te ontwikkelen in esports of om een merk bekend te maken in een gaming community. “Met de knowhow en expertise vanuit Kayzr, kunnen we voortaan esportsinitiatieven inpassen in de strategie van merken en ze zelf voor hen gaan ontwikkelen”, zegt Nik Schotsmans, brand activation director bij Sportizon. “Omgekeerd zien we heel wat kansen voor merken die producten aanbieden op het vlak van gezonde snacks en voeding, lifestyle en zelfs ergonomie, en meewillen in dat verantwoorde gamingverhaal.”

Share this article

Related news

— Also read these articles