NEWS

Crelan FIBA 3×3 World Cup, het grootste urban sports-evenement ooit in België

27/06/2022

Met de Crelan FIBA 3×3 World Cup heeft Golazo van 21 tot 26 juni het grootste urban sports-evenement ooit in België georganiseerd. Servië (bij de mannen) en Frankrijk (bij de vrouwen) kroonden zich in Antwerpen tot wereldkampioen 3×3-basketbal.

Vooraf was het gros van de tribuneplaatsen al gereserveerd. Ruim 30.000 toeschouwers volgden over de zes dagen het spektakel vanuit de tribune. Nog eens evenveel bezoekers kwamen een kijkje nemen op de Groenplaats of één van de andere pleinen in de stad waar nevenevenementen georganiseerd werden.

Michel Francken van organisator Golazo blikt dan ook erg tevreden terug: “Dit is het grootste urban sports-evenement ooit in België, zowel wat sportieve inzet betreft als qua publieke belangstelling en media-aandacht. Hiermee staat 3×3 en urban sports in het algemeen definitief op de kaart. De keuze om een WK van een ‘pleintjessport’ ook midden in de stad te organiseren en voor iedereen gratis toegankelijk te maken, was zonder twijfel de juiste. We kregen hier zes dagen absolute topsport in een schitterende sfeer.”

Wereldtitel voor Servië en Frankrijk

Servië zette zijn dominantie in het 3×3-basketbal bij de mannen nog wat kracht bij met een nieuwe wereldtitel. Het versloeg Litouwen in de finale met 21-16. Bij de vrouwen ging de titel naar Frankrijk na een 16-13-zege tegen Canada in de finale.

In de strijd om het brons konden de Belgian 3×3 Lions nog net een verlenging uit de band slepen, maar daarin was het toch Frankrijk dat aan het langste eind trok (18-17). Het brons bij de vrouwen was voor China (de ‘killers’ van de Belgian 3×3 Cats) dat Litouwen met duidelijk verschil versloeg (21-11).

www.crelanfiba3x3worldcup.be

Share this article

Related news

— Also read these articles