NEWS

Ename Classic perfecte opener van Proximus Cycling Challenge

10/03/2019

Bijna 3000 wielertoeristen waren zondag op de afspraak in Herzele voor de Ename Classic, de opener van de Proximus Cycling Challenge. Zij moesten de regen en de felle wind trotseren, maar dat maakte de voldoening na afloop van de sowieso al lastige tocht nóg groter.

Een tocht door de Vlaamse Ardennen is altijd pittig, maar als de weergoden op regen en wind trakteren, is het feestje pas echt compleet. Echte flandriens kicken daarop, dat bleek ook uit het grote aantal daginschrijvingen. De dappersten onder de 2700 starters kozen voor de rit van 152 km, met liefst 1620 hoogtemeters. Zij konden hun benen testen op onder meer de Boembeek, de Holstraat, de Lage + Hoge Dumpel, de Elverenberg en de Waesberg.

Ook op de andere afstanden voor de doorgewinterde wielertoeristen – de 117 km en  de 88 km – lagen er voldoende hellingen om de benen los te schudden. Op de familietocht van 30 km bleek de Ransbeekstraat in Herzele – 850 meter tegen 5,1% – een stevige kuitenbijter. “Moeilijk, maar het was de moeite waard!”, was de vaakst opgetekende reactie aan de finish. “De perfecte opener van de Proximus Cycling Challenge!”

Aan de finish in Herzele, aan Sporthal De Steenoven, werden alle deelnemers getrakteerd op een heerlijk streekproduct: een Ename abdijbier, aangeboden door Brouwerij Roman. Ook bij de derde bevoorradingspost, die aan de brouwerij zelf gevestigd was, konden de dorstigen al eens van een Ename proeven.

Volgende week strijkt de Proximus Cycling Challenge neer in Gent voor de Omloop van Vlaanderen. Afspraak zaterdag aan de Ghelamco Arena!

Share this article

Related news

— Also read these articles