NEWS

Beelden van Vaccovid gaan de wereld rond

19/03/2021

Vaccovid, het vaccinatiecentrum op Spoor Oost in Antwerpen, geniet internationale erkenning. Beelden van Vaccovid gaan de wereld rond.

Een videoreportage die Associated Press over Vaccovid gemaakt heeft, was dinsdag wereldwijd de best bekeken video van AP. Of in cijfers uitgedrukt: 67 zenders hebben de beelden in 377 uitzendingen gebruikt. AP is na Reuters het tweede grootste persagentschap ter wereld en bedient vooral de Amerikaanse markt. Ook de foto’s die AP in Vaccovid gemaakt heeft, duiken op websites en in kranten overal ter wereld op ter illustratie van de op volle toeren draaiende vaccinatiecampagne.

Wat maakt Vaccovid een exemplarisch vaccintatiecentrum? Het is AP opgevallen dat alle vrijwilligers erg kalm, behulpzaam en vriendelijk zijn, in het bijzonder voor de oudere – vaak hulpbehoevende – mensen die langskomen. AP noemt de indeling van het vaccinatiecentrum “effectief en efficiënt”. Iedereen vindt er vlot zijn weg. Geen angstige, bezorgde of verwarde blikken bij wie zijn of haar prikje komt halen.

Vaccovid is gebouwd door Golazo in opdracht van ZNA en wordt door Golazo en ZNA samen uitgebaat.

Share this article

Related news

— Also read these articles