NEWS

Allianz blijft tot en met 2028 titelpartner van de Allianz Memorial Van Damme

07/12/2023

Verzekeraar Allianz en de Memorial Van Damme verlengen hun partnership met nog eens vier jaar. De samenwerking loopt al sinds 2021 en gold initieel voor vier jaar, tot en met de komende editie in 2024 dus. Nu hebben beide partijen het titelpartnership voor nog eens vier jaar verlengd en blijft de Memorial dus tot en met 2028 de Allianz Memorial Van Damme.

De Memorial is één van de grootste jaarlijkse sportevenementen van het land. Ook internationaal geniet het een enorme reputatie en uitstraling (met onder meer een gigantisch tv-bereik). De Allianz Memorial Van Damme is zowel in 2024 als in 2026 de finale van de Wanda Diamond League en wordt dan over twee dagen georganiseerd met de finales van alle Diamond League-disciplines. In 2026 zal de Memorial bovendien 50 jaar bestaan.

In het kader van zijn langetermijnsteun aan de Belgische atletiek heeft Allianz ook het contract met de Koninklijke Belgische Atletiekliga, de Vlaamse atletiekliga en la Ligue Belge Francophone d’Athlétisme verlengd tot en met 2028. Sinds 2021 werken Allianz en de verschillende liga’s samen aan de atletiek van morgen. Dit is meer dan een sponsorrelatie, dit is een echt partnerschap waarbij de atleten en hun behoeften de drijfveer zijn voor iedereen.

De Vlaamse Atletiekliga (VAL) vertegenwoordigt 90 clubs en 35.000 leden. De federatie organiseert de atletieksport in Vlaanderen met een recreatief en competitief aanbod. De werking van de Vlaamse Atletiekliga vertrekt vanuit 4 beleidsdomeinen: Jeugd, Recreatie, Competitie en Topsport.

De Ligue Belge Francophone d’Athlétisme (LBFA) organiseert atletiek in de Federatie Wallonië-Brussel en de Duitstalige Gemeenschap via een zestigtal clubs met 32.500 leden. Jeugdatletiek, topsport, training, sport voor iedereen en de ontwikkeling van nordic walking en trail running zijn de hoofdlijnen van het sportbeleid van de LBFA. De indoorfaciliteit in Louvain-la-Neuve is sinds de opening in 2019 een prachtig instrument voor de ontwikkeling van de Franstalige atletiek.

Meetingdirecteur van de Allianz Memorial Van Damme Kim Gevaert is erg blij met de verlengde samenwerking: “Allianz is de voorbije jaren een zeer betrokken partner geweest. We delen heel wat ideeën en waarden, niet in het minst rond inclusie en diversiteit. De verlenging van de samenwerking geeft ons veel vertrouwen en wakkert ons enthousiasme aan om met veel energie de Memorial nog beter te maken. Met de zekerheid van een sterke titelpartner kunnen we een heel eind vooruit kijken, ook naar beide Diamond Leaguefinales in de komende jaren.”

Kathleen Van den Eynde, CEO van Allianz in België: Als trotse Allianz-vrouw ben ik zeer verheugd om de Allianz Memorial Van Damme, alsook de Belgische atletiek de komende jaren opnieuw te mogen ondersteunen en supporten. De waarden die Atletiek vertegenwoordigt zoals ‘sport mogelijk, toegankelijk en bevorderlijk maken voor iedereen’ sluit geheel aan bij de waarden van onze groep. Met ons motto ‘Get Ready for the Best’ kijk ik dan, namens alle medewerkers, uit naar de topprestaties, de samenwerking en inspirerende momenten die Allianz en de atleten samen tegemoet zullen gaan.”

Gery Follens, Voorzitter VAL :“ Wij zijn zeer verheugd de samenwerking met onze belangrijkste partner Allianz te kunnen verderzetten tijdens de volgende Olympiade. Dit opent zonder meer perspectieven om de professionalisering van onze sport verder uit te werken en ook aandacht te blijven besteden aan de breedtesport. Na bijna 4 jaar samenwerken zijn onze organisaties goed op elkaar ingewerkt zodat we beide snel en efficiënt kunnen inspelen op de uitdagingen en opportuniteiten.”

Thomas Lefebvre, Voorzitter van de LBFA: “We zijn zeer verheugd om ons partnerschap met Allianz als onze belangrijkste partner te verlengen voor de komende vier jaar. We zullen onze gezamenlijke projecten met hetzelfde enthousiasme kunnen voortzetten en samen de Belgische atletiek blijven helpen groeien.”

 

Share this article

Related news

— Also read these articles