Van Gerwen wint Blåkläder Belgian Darts Open 2023

Michael van Gerwen heeft in de Oktoberhallen in Wieze de Blåkläder Belgian Darts Open 2023 gewonnen. In de finale versloeg de Nederlander de Engelsman Luke Humphries met 8-6. Het was van Gerwens eerste tornooizege in de PDC European Tour in een jaar tijd.

Van Gerwen domineerde het afgelopen decennium de European Tour met 35 tornooizeges, maar de laatste dateerde al van mei 2022. In Wieze maakte hij het voor een uitzinnig publiek in de uitverkochte Oktoberhallen echter in stijl goed. Van Gerwen sleepte de hoofdprijs van 30.000 pond in de wacht.

“Dit betekent veel voor mij”, aldus van Gerwen. “Je moet echt goede darters verslaan: Gary Anderson, Josh Rock en in de finale iemand die altijd goed is op de Euro Tour, Luke Humphries. Je moet altijd 100% geven en dat is wat ik de hele tijd doe. Soms gaat het niet op jouw manier, maar ik ben een vechter en ik geef nooit op. Ik blijf vechten tot het einde. Dat is wat ik vandaag heb gedaan en daarom heb ik gewonnen.”

Voor Humphries was het de derde keer dit jaar dat hij in een European Tour-finale in het zand beet. De vorige twee keer was Dave Chisnall zijn boeman. “Ik ben niet teleurgesteld, ik denk dat ik goed heb gespeeld”, sprak Humphries. “Ik speelde een A+ Michael van Gerwen en dan mag je geen fout maken. Ik deed het in een paar legs, ik miste hier en daar een dart en dat werd afgestraft. Ik ben trots op mijn prestatie, maar de betere speler heeft uiteindelijk gewonnen.”

Share this post »