relaysgolazo

Zege voor Poolse meisjes en Olympic Running Team in EasyKit CrossCup Relays

Het Poolse meisjesteam en het Olympic Running Team uit Halle bij de mannen hebben de Easykit CrossCup Relays naar hun hand gezet. CABW dat bij de vrouwen als tweede finishte, pakte wel de volle puntenbuit.

De ploeg van Brabant Wallon moest alleen in het Poolse nationale team haar meerdere erkennen. Vanessa Scaunet kon wel samen met haar Oost-Europese concurrente de stok doorgeven, maar tegen Katarina Rutkowska, op het laatste EK nog vierde, had een nochtans verdienstelijke Imana Truyers geen verhaal. Terwijl de Poolse meisjes naar de overwinning afstevenden, kon Stephanie Barnes de tweede plaats voor haar club moeiteloos veilig stellen.

Achter deze twee ontspon zich een boeiende strijd. ACP, OEH, ACH, en AVLO lagen bij de tweede wissel nog dicht bij elkaar. Pas daarna werd het verschil gemaakt. Sofie Van Accom van Herentals en Lisa Rooms van OEH stoomden samen naar de meet. In de spurt had Rooms geen verhaal tegen de Antwerpse. Heel sterk bij de laatste wissel presteerden onder meer ook Zenobie Vangansbeke van AC Meetjesland ? zonder Louise CartonHanne Verbruggen van Vita en Hanna Vandebussche van AVR die vanuit verschillende posities terrein terugwonnen.

Bij de mannen heerste OEH, voor de gelegenheid omgedoopt in ORT of Olympic Racing Team. Liefst twee ploegen van de Halse club wisten zich te onderscheiden. Tegen het eerste, samengesteld uit Thomas De Bock, Simon Debognies en Isaac Kimeli was geen kruid gewassen. Vooral Debognies maakte indruk door de vroege achterstand op Excelsior dat met Pierre-Antoine Balhan een blitzstart had genomen, om te buigen in een voorsprong en Isaac Kimeli in een comfortabele positie naar de laatste wissel te loodsen.

Ook spectaculair was de remonte van Soufiane Bouchiki, die vanuit zesde stelling de achterstand op de koplopers verkleinde en op een zucht van Kimeli eindigde. En wat dan gezegd van ORT 2, dat iedereen verraste met een knappe derde plaats. Joris Keppens, Philip Cortvriendt en Robin Hendrix liepen een schitterende estafette, met vooral dank aan deze laatste, die slechts op één seconde van Bouchiki strandde, Halle zo een tweede podium bezorgde en een nochtans sterk RC Gent achter zich hield.