Wout Van Aert pakt zesde zege van het seizoen in Soudal Waaslandcross

Wout Van Aert (Crelan-Charles) heeft zaterdag de Soudal Waaslandcross gewonnen, dat is de vijfde manche van het seizoen in de Soudal Classics.

In het gedrum na de start kwamen Tom Meeusen en Wietse Bosmans met elkaar in aanraking. Bosmans bleef lange tijd voor verzorging aan de kant zitten en stapte noodgedwongen uit koers. Crelan-Charles, de ploeg van Wout Van Aert had op voorhand besloten om de kaart van diens ploegmaat Tim Merlier te trekken.

In de eerste ronden bleef dan ook alles goed samen en hadden we een kopgroep van 9 renners, met daarbij ook nog eens Rob Peeters. Met nog zes ronden te gaan besloot Van Aert aan te vallen, Merlier ging mee, maar viel en zag Toon Aerts en Quinten Hermans terugkeren. Toch slaagde hij er nog in om het duo van Telenet-Fidea af te schudden. Inspanningen die Merlier later zou bekopen, want hij zakte terug.

Vooraan moest een eenzame Van Aert eventjes voet aan grond zetten en daarachter knokte Toon Aerts zich naar de tweede plaats voor z’n ploegmaat Hermans. Aan de finish zou de wereldkampioen 28 seconden voorsprong hebben op de eerste achtervolger. Op de erelijst van de Waaslandcross volgt hij Tom Meeusen op.

De top tien werd vervolledigd door David van der Poel op plek 4 met daarna Merlier, Meisen, Vermeersch, Peeters, Thijs Aerts en Dieter Vanthourenhout.